Latvijā veido izglītojošu televīzijas kanālu attālinātās mācīšanās pilnveidošanai - Tava klase

Valdība ir atbalstījusi  Izglītības un zinātnes ministrijas iniciatīvu par jauna izglītojoša TV kanāla "Tava klase" izveidi, lai sniegtu lielāku atbalstu attālināto mācību pieejamībā, kvalitatīva satura apgūšanā un vecāku atbalstīšanā, īpaši sākumskolas posmā. Viena mācību stunda būs 20 minūšu gara un tajā fokuss tiek likts uz pamata vielas apguvi un "ierosinošo fāzi". Atgriezeniskā saite un konsultācijas paliek paša priekšmeta skolotāja ziņā.

 

FOTO: Shutterstock.com

No 6. aprīļa televīzijas kanāli "ReTV" un "Sportacentrs.com" pārraidīs izglītojamajiem paredzētu saturu un kļūs par izglītojošiem kanāliem "Tava klase". No 6. aprīļa virszemes televīzijā tiks radīts saturs skolēniem no 1. līdz 4. klasei, bet no 14. aprīļa - skolēniem, kas mācās 5. un 6. klasē. Iespējams, vēlāk saturs taps arī 9. līdz 12. klašu skolēniem.

Ministre norādīja, ka šādu kanālu ieviešana ļaus jaunāko klašu skolēniem radīt klātbūtnes efektu, kā arī dažādot un atvieglot skolotājiem mācību procesa sagatavošanu, bet vecākiem dos noteiktu atbalstu, jo bērni mācību procesā būs iesaistīti ar televizora starpniecību, līdz ar to viedierīces būs pieejamākas pārējiem ģimenes locekļiem.

Pēc ministres paustā, akcents tiks likts uz matemātiku, latviešu valodu, kā arī svešvalodu, mākslas un IT jomas priekšmetiem. Kanālā uzmanība tikšot veltīta arī interešu izglītībai, proti, bērni varēs sportot, kopīgi dejot, atcerēties dziesmu un deju svētku repertuāru, kā arī iemācīties un apgūt jaunas prasmes.

Bērniem būs iespēja arī mācīties mazākumtautību valodas, kas Latvijā radušas savas skolas, piemēram, baltkrievu, igauņu, lietuviešu, poļu un arī citas valodas.
 

Reklāma
Reklāma

Projektā būs iesaistīti ap 70 pedagogu. Projektā iesaistītie skolotāji esot visdažādākie, liela daļa ir "Iespējamās misijas" pedagogi, "Ekselences" skolotāji un arī iniciatīvas grupas "Vecāki par labāku izglītību" piesaistītie skolotāji.