Video konferenču un sadarbību rīki ērtai strādāšanai no mājām

Neatkarīgi no tā, vai esat mazs vai liels uzņēmums, kontaktu uzturēšana ar attālināti strādājošiem kolēģiem pēkšņi ir daudz svarīgāka kā jebkad agrāk. Koronavīrusa uzliesmojums visā pasaulē izplata haosu un satraukumu, liekot uzņēmumiem nekavējoties pārvērtēt kā viņi turpinās darboties turpmākās nedēļas un mēnešus. 

Mūsdienu lielais pluss ir internets, kas ļauj darboties attālināti. Foto: Andrew Neel, Unsplash

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Mūsdienu lielais pluss ir internets, kas ļauj darboties attālināti. Foto: Andrew Neel, Unsplash

Uzskaitīsim sadarbības rīkus, kas nodrošina video zvanus un tiešsaistes konferences, kas varētu līdzēt, strādājot no mājām.

Microsoft Teams piedāvā video un audio konferences, tērzēšanu. Tas ir integrēts ar Office 365 Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Planner, Power BI un Delve, kā arī ar mākoņa krātuvi un koplietošanu ar SharePoint. Lietotāji var ierakstīt sanāksmes un grupas zvanus, pēc tam tos augšupielādējot krātuvē Azure. Pieejams Windows, macOS, iOS un Android ierīcēm. Ir beta versija arī Linux darbvirsmām.

Skype varētu būt adekvāts risinājums nelielām sanāksmēm līdz pat 20 cilvēkiem. Tas ir bezmaksas, taču, ja veic zvanu uz mobilo telefonu, tad par to jāmaksā.

Cisco Webex  ir mākoņveida sadarbības komplekts, kas ietver Webex Meetings (tikšanās), Webex Teams (komandas) un Webex Devices (ierīces). Dalīšanās ar failiem, video tikšanās, grupu sarakstes. Webex ir pieejams no interneta pārlūka datora vai mobilā režīmā. Šobrīd, Covid-19 krīzes laikā, Cisco piedāvā Webex bezmaksas versijā, kurā Webex Meetings var piedalīties 100 lietotāju, HD video, ekrāna kopīgošana.

Plašu ievērību ieguvējs Zoom piedāvā video konferenču iespējas līdz pat 1,000 dalībniekiem un 10,000 skatītājiem. Tas ļauj vairākiem dalībniekiem reizē kopīgot savus ekrānus. Zoom piedāvā lomu sadalīšanas funkciju dalībnieku drošībai. Vienkāršais lietošanas plāns ir limitēts līdz 100 dalībniekiem un 40 minūšu sanāksmēm, taču Pro versija maksā £11.70 mēnesī un limits ir 24 stundas, kā arī iespēja uzglabāt sanāksmes mākonī.

Fuze, kas agrāk bija zināms kā Domājošie Telefoni. Balstīts uz mākoņa krātuvi. Sadarbošanās platforma sevī iekļauj audio un video konferences, čata sadaļu, VoIP (Voice over Internet Protocol), balss ierakstus. Tas ir dizainēts priekš organizācijām ar 250+ darbiniekiem. Fuze izmanto HD audio un video konferences tikšanām līdz pat 1,000 dalībniekiem, iekļaujot ekrāna un satura kopīgošanu. Fuze aplikācija pieejama Windows, macOS, Chrome OS, vai Ubuntu lietotājiem. 

MiTeam Meetings ir ieviesusi firma Mitel. Tajā apvienojas video konferenču zvani un sadarbošanās iespējas. Lietotnei ir pieejams sešu mēnešu bezmaksas izmēģinājums. Tā darbojas uz Windows, macOS, iOS un Android ierīcēm.

GotoMeeting lietotne ietver ekrāna kopīgošanas opciju, konferenču zvanus, VoIP konferenču zvanus, video sapulces, tiešsaistes tikšanās ierakstīšanu. Mēnešmaksa līdz 150 dalībniekiem ir £9.50.

Join.me ir vienkārša lietotne ekrāna kopīgošanas un video zvanu risinājumiem, dizainēta pavisam vienkāršai lietošanai. Lietotne radīta mazākiem uzņēmumiem līdz 50 dalībniekiem. Lietotne šobrīd piedāvā savus pakalpojumus bez maksas uz trim mēnešiem.

RingCentral Meetings ir uz mākoņa krātuves balstīta video konferenču lietotne, kas apvieno HD kvalitātes video konferences, mobilitāti un tīmekļa tiešsaistes tikšanās līdz pat 100 dalībniekiem. Respondenti šo lietotni raksturo kā viegli un ērti izmantojamu. Arī šī lietotne, saistībā ar Covid-19 trauksmi, piedāvā savus pakalpojumus bez maksas skolām, bezpeļņas organizācijām un ārstniecības iestādēm.

Reklāma
Reklāma

Circuit ir pieejama bez maksas lietotne ar 1GB krātuvi. Tajā ir atļauti līdz pat 100 lietotāji, konferenču zvanos līdz 3 lietotājiem. Lietotne ir izveidota pavisam nelielām grupām. The Team paka piedāvā 5GB krātuvi līdz pat 6 lietotājiem konferenču zvanos.

Rainbow lietotne ir radīta lielām organizācijām, iekļaujot lielāko daļu no esošajām vērtībām, kā PBX (Private Branch Exchange), piedāvājot vienu kontrolpaneli dažādiem pakalpojumiem. Tā ir dizainēta priekš ātras integrācijas ar PBX darba risinājumu sadarbībai un CPaaS (Communications Platform as a Service).

Delta atspoguļo tūkstošiem IT līderu viedokļus un pieredzi. Viņi ir izveidojuši īpašu trīs mēnešu izmēģinājuma versiju, lai palīdzētu uzņēmējdarbības turpināšanai un tālākai attīstībai šajā sarežģītajā laikā. 

3CX WebMeeting izmanto WebRTC, lai piedāvātu video zvanus. Tiek atbalstītas arī vienkāršās failu un ekrāna koplietošanas funkcijas. Standartversija ir bezmaksas, ļaujot līdz pat 25 dalībniekiem veikt tiešsaistes konferences. Lai izpalīdzētu cilvēkiem, kuri šobrīd strādā no mājām, 3CX piedāvā Standarta versiju visām organizācijām bez maksas uz 3 gadiem.

Zoho Meeting ir milzīga indiešu izveidota programma, kas piedāvā visu nepieciešamo video zvanu veikšanu, tiešsaistes tikšanās. Piemērots līdz pat 100 dalībniekiem un ietver 10 ierakstu krātuvi. Šajā programmā ir ietvertas visas nepieciešamās funkcijas, kā video, tikšanās ierakstu veikšana, ekrāna kopīgošana, čata opcijas, moderācija.

Google Hangouts Meet lietotāji var pievienoties Hangouts Meet tiešsaistēm, izmantojot trešo lietotņu sistēmas, kā Skype. Iespējama arī prezentāciju kopīgošana. Lietotne atbalsta līdz 100 lietotājiem parastajā pakā un līdz 250 lietotājiem uzņēmuma līmeņa pakā. Lietotāji slavē pārlūkprogrammas funkcionalitāti.

Jitsi Meet ir bezmaksas programma, kas lietotājiem piedāvā tās izmantošanu bez profila izveides - tātad pilnīgi anonīmi. Tajā var kopīgot savu ekrānu, prezentācijas utml. Vairāku dalībnieku vienlaicīga dokumentu kopīgošana, tērzēšanas opcijas.

WhatsApp sarakstes programma piedāvā arī balss ziņu un video zvanu opciju. Lietotne pieejama visās platformās un ir bez maksas. WhatsApp ir piemērots nelielu grupu sarunām.

Apple FaceTime ļauj lietotājiem veidot audio un video zvanus no iOS un macOS ierīcēm. Tas ir bez maksas, taču strādā tikai uz Apple ierīcēm.

Jami ir ar SIP (Session Initiation Protocol) saderīga audio un video konferenču platforma. Tā piedāvā bez limita tiešo tērzēšanu, failu kopīgošanu, video un balss ziņas. Programma pieejama visām desktopa un mobilajām platformām.