Patversmē Rīgā konstatē 27 Covid-19 saslimšanas gadījumus

Reliģiskās organizācijas "Zilais krusts" vīriešu patversmē Rīgā, Mazjumpravas ielā 8, apstiprināti 27 Covid-19 saslimšanas gadījumi, ziņo www.lsm.lv. Lielākoties tie ir patversmes klienti un vairāki darbinieki. 

Epidemiologi turpinās darbu. Viņi testē klientus un darbiniekus, strādā ar iemītniekiem, lai noskaidrotu kontaktus, kas gan ir apgrūtināti, jo vairumam nav pastāvīgas dzīves vietas un nodarbošanās.

FOTO: Shutterstock.com

Epidemiologi turpinās darbu. Viņi testē klientus un darbiniekus, strādā ar iemītniekiem, lai noskaidrotu kontaktus, kas gan ir apgrūtināti, jo vairumam nav pastāvīgas dzīves vietas un nodarbošanās.

Epidemiologu ieskatā, inficēti varētu būt visi patversmē esošie - aptuveni 100 personas.
Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) patversmē pārbauda aptuveni 130 personas. Patversme ir izolēta, un tajā esošajiem ir noteikta stingra karantīna.


Patversmes pārstāve Maija Smane, LTV pastāstīja, ka svētdien vienam no klientiem bija ļoti augsta temperatūra un vēlāk konstatēts Covid-19. Viņai nav informācijas par inficēto skaitu. Patversmē parasti paredzēts, ka  plkst.8 klientiem jādodas prom, bet jau no 12. marta visiem ļauts palikt arī pa dienu, tomēr nav kontrolētas katra cilvēka gaitas.

Vakar nekavējoties jau pieņēmu lēmumu noteikt karantīnu patversmei – patversmes darbinieki un klienti patversmē uzturēsies 14 dienas.


"Vakar nekavējoties jau pieņēmu lēmumu noteikt karantīnu patversmei – patversmes darbinieki un klienti patversmē uzturēsies 14 dienas. Uzraudzību nodrošina pašvaldības policija. Epidemiologi turpinās darbu. Viņi testē klientus un darbiniekus, strādā ar iemītniekiem, lai noskaidrotu kontaktus, kas gan ir apgrūtināti, jo vairumam nav pastāvīgas dzīves vietas un nodarbošanās," preses konferencē pastāstīja veselības ministre Ilze Viņķele ("Attīstībai/Par").

Reklāma
Reklāma


Pēc viņas teiktā, tas viss nozīmē, ka piesardzības pasākumi, neskatoties uz ierobežojumiem, ko vadība jau ir noteikusi, ir rūpīgi ievērojami un izpildāmi burtiski.