Pīrāgs ar gaļas pildījumu elzasiešu gaumē

Šāda pīrāga variācijas ir nebeidzamas. Veģetārieši vai gavēņa ievērotāji maltās gaļas vietā var ņemt vārītas pupiņas ar apceptiem dārzeņiem, piemēram burkānu, puravu un cukīni. Tā vai citādi šāds pīrāgs lieliski piesies dūšu visiem ēst gribētājiem launagā vai vieglās vakariņās.

 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Sastāvdaļas

  • 800 g maltas cūkgaļas
  • 700 g nesaldas smilšu mīklas
  • 3 šķēles baltmaizes
  • 100 ml piena
  • 2 olas
  • 1 mazs sīpols
  • 1 ķiploka daiviņa
  • 1 ēdk. sviesta
  • sāls, pipari, rīvēts muskatrieksts
     

Pagatavošana
Baltmaizi izmērcē pienā. Malto gaļu liec bļodā, samīci kopā ar maizi. Sīpolu un ķiploku sīki sasmalcini, pannas sviestā ātri apcep, līdz sīpols kļuvis caurspīdīgs. Pievieno gaļas masai līdz ar sāli, vienu olu, maltiem pipariem un muskatriekstu. Rūpīgi samīci.

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Sadali smilšu mīklu divās daļās tā, lai viena būtu nedaudz lielāka par otru. Izklāj 23 cm diametra cepamo formu ar noņemamām malām ar cepamo papīru. Lielāko daļu mīklas izrullē un ieklāj formā, lai veidojas ap 3 cm augstas maliņas. Uz tās liec gaļas masu. Mīklas maliņas pieloki tai klāt un nozied ar olas baltumu. Otru daļu mīklas izrullē tik lielu, lai tā nosegtu pildījumu. Klāj pāri gaļai un pielīmē ar palikušo olas baltumu. Virspusi rotā ar mīklas pārpalikumiem un nozied ar olas dzeltenumu, kas sajaukts ar vienu tējkaroti ūdens. Izdari pāris iegriezumu pīrāga virspusē, lai būtu, kur tvaikam tikt ārā. Cep apmēram 60-70 minūtes.

 

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas