Saslimis ārzemēs, aplipinājis kolēģus un klientus: uzņēmumā Jelgavā konstatē Covid-19 "perēkli". ZIŅA PAPILDINĀTA ar uzņēmuma nosaukumu

Kādā uzņēmumā Jelgavā konstatēts jaunā koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 "perēklis", sasirgstot sešiem darbiniekiem un vairākiem klientiem, svētdien preses konferencē atzina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs.

Veicot epidemioloģisko izmeklēšanu, epidemiologi izsekoja saslimšanas gaitu, konstatējot, ka pirmais saslimušais inficējies ārzemēs.

FOTO: Shutterstock.com

Veicot epidemioloģisko izmeklēšanu, epidemiologi izsekoja saslimšanas gaitu, konstatējot, ka pirmais saslimušais inficējies ārzemēs.

Jelgavā līdz šim ar Covid-19 inficējušies vismaz 11 cilvēki.

SPKC speciālists skaidroja, ka liela daļa pilsētā fiksēto saslimšanas gadījumu saistīta ar inficēšanos vienā uzņēmumā, kur saslimuši vismaz seši darbinieki.

Jelgavas uzņēmums, kurā jaunā koronavīrusa izraisītā slimība Covid-19 apstiprināta sešiem darbiniekiem, ir apbedīšanas pakalpojumu sniedzējs SIA "Velis-A", portālam Jauns.lv apliecināja tā vadītājs un līdzīpašnieks Aldis Knāviņš.

Viņš stāstīja, ka viena no uzņēmuma darbiniecēm marta sākumā atgriezusies no ārzemēm, taču tajā laikā uz konkrēto valsti nebija ieviesti ierobežojumi, un arī saslimšana neesot bijuši plaša. Tāpēc uz viņu neesot attiecināmi noteikumi par pašizolāciju. Līdz ar to Knāviņš uzskata, ka nevar droši pateikt, ka tieši uzņēmuma darbinieki ir infekcijas avots.

Viņš stāstīja, ka 15.martā bija devies pastaigā gar jūru, sasvīdis, un pārģērbies sausās drēbēs, bet nākamajā dienā sajuties slikti, kāpusi temperatūra. Tā kā aizdomu par Covid-19 nav bijis, viņš ir devies uz biroju, bet vēlāk līdzīgi simptomi parādījušies arī vēl vairākiem darbiniekiem, kuri līdz tam ir strādājuši ar klientiem.

 

Nosakot kontaktpersonas, noskaidrots, ka vēl vismaz trīs uzņēmuma klienti ir saslimuši ar Covid-19.

Nosakot kontaktpersonas, noskaidrots, ka vēl vismaz trīs uzņēmuma klienti ir saslimuši ar Covid-19.

Reklāma
Reklāma

Koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 gadījumi konstatēti jau 45 pašvaldībās, tostarp Aizputes, Saldus, Ādažu, Krāslavas un Alūksnes novados, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotā informācija.

Līdz šim Covid-19 konstatēts kopumā 45 pašvaldībās - Jelgavas, Talsu, Tukuma, Iecavas, Ķeguma, Alojas, Mārupes, Rūjienas, Rēzeknes, Limbažu, Stopiņu, Sējas, Siguldas, Ogres, Carnikavas, Garkalnes, Cēsu, Smiltenes, Aizkraukles, Vecumnieku, Bauskas, Kocēnu, Ozolnieku, Olaines, Mērsraga, Ķekavas, Babītes, Salaspils, Krustpils, Grobiņas, Kuldīgas, Ventspils, Aizputes, Saldus, Ādažu, Krāslavas, Alūksnes un Engures novados, kā arī Liepājā, Rīgā, Jūrmalā, Jelgavā, Rēzeknē, Jēkabpilī, Daugavpilī.

Aizvadītajā diennaktī nedaudz pieaudzis ar Covid-19 inficēto skaits Liepājas un Ozolnieku novados, kur ar Covid-19 saslimuši vismaz seši cilvēki. Savukārt Jūrmalā inficējies ir vismaz 21 cilvēks. 

 

Avots: Jauns.lv