Krūštura ilgstošas nenēsāšanas 4 ieguvumi

Atvaļinājuma laikā noteikti nav sveša šāda ikdiena: neuzlikts grims, copē sarullēti mati, mājas drēbes un neuzvilkts krūšturis. Bet... kas notiek, ja ilgstoši netiek vilkts krūšturis?

Dod atpūtu arī savām krūtīm

FOTO: Shutterstock.com

Dod atpūtu arī savām krūtīm

Dažām sievietēm krūštura nenēsāšana izraisa apmierinošo komforta sajūtu, taču citām - īpaši sievietēm ar lielām krūtīm - neuzlikts krūšturis veicina muguras sāpes. Tomēr laika gaitā, ilgstoši nenēsājot krūšturi, ķermenis pielāgojas un dabiski pats atsāk tās atbalstīt.

Kādi ir krūštura nenēsāšanas ieguvumi?

1. Uzlabots muskuļu tonuss un krūšu forma: ir pierādījumi, ka, nēsājot krūšturi, krūšu muskuļi un saites var atslābt un kļūt ‘’slinkāki’’. Sievietes, kuras ilgstoši nelieto krūšturi atzīst, ka krūtis laika gaitā kļūst tvirtākas un apaļākas. Arī sievietēm, kurām ir lielas krūtis, tās pēc laika pielāgojas. Tomēr var paiet nedēļas vai pat mēneši, lai muguras un krūškurvja muskuļi uzkrātu izturību, lai tās atbalstītu paši.

2. Labāka cirkulācija: kā jau mēs zinām, krūšturis, kas nēsāts visas dienas garumā, kādā brīdī var sākt kļūt neērts. Tas tāpēc, ka krūšturis var kavēt asins pieplūdumu muguras muskuļiem un krūškurvja sieniņām. Šāds asins plūsmas samazinājums var izraisīt sāpes muguras muskuļos.

3. Lielāks komforts: sākumā, kad atmesta jebkāda krūštura vilkšana, tas var likt justies neērti. Īpaši, izejot ārpus mājas. Sievietes mēdz justies mazāk pašpārliecinātas. Taču, pārvarot pirmās neveiklības sajūtas, ar laiku viņas parasti jūtas komfortabli.

Reklāma
Reklāma

4. Uzlabotāka krūšu ādas veselība:  krūšturis uzkrāj sviedrus, dažādus netīrumus, kas nemitīgi rīvējas pret krūšu ādu. Tas var radīt poru nosprostojumu un ādas kairinājumu. Īpaši tas attiecas uz kuplo krūšu īpašniecēm. Uz krūšu ādas var izveidoties pūtīšu paveids "acne mechanica", kas rodas no ādas berzes vai spiediena uz ādu. Sievietes to var iegūt, piemēram, dodoties uz treniņu sporta zālē, sasvīstot un pēc tam nepārģērbjoties.

 

Avots: Well and Good