Vairums ceļotāju beidzot mājās. Repatriācijas reisus beigs pirmdien

Vairums Latvijas ceļotāju, kuri vēlējās no ārzemēm atgriezties dzimtenē, to ir izdarījuši. Tādēļ Ārlietu ministrija pašlaik neplāno rīkot papildu repatriācijas avioreisus. Taču dažādās tālās un eksotiskās vietās vēl iesprūduši vairāki Latvijas valstspiederīgie. Viņu atgriešanai mājās Ārlietu ministrija meklēšot citus ceļus.

Ārlietu ministrija kopš 17. marta pavisam organizējusi 21 repatriācijas avioreisu, ar ko Latvijā atgriezušies 2276 cilvēki.

FOTO: Shutterstock.com

Ārlietu ministrija kopš 17. marta pavisam organizējusi 21 repatriācijas avioreisu, ar ko Latvijā atgriezušies 2276 cilvēki.

27. martā Rīgas starptautiskajā lidostā ielidoja pieci repatriācijas reisi – no Londonas. Amsterdamas, Stokholmas un Frankfurtes. Ar tiem Latvijā atgriežas vairāki simti valsts piederīgo.

Pirmdien plānots vēl viens "airBaltic" avioreiss no Frankfurtes, un līdz ar to Covid-19 dēļ veiktais repatriācijas process 30. martā tiks pabeigts.


"Mēs turpinām strādāt ar mūsu ceļotājiem, kuri vēl atrodas sarežģītā situācijā. Viens no veidiem, kā to risināt, būtu kopīgi Eiropas Savienības atgriešanās reisi. Tāpat neizslēdzam, ka nāksies plānot kādu atsevišķu mūsu valsts reisu," teica Ārlietu ministrijas pārstāvis Jānis Beķeris.

Mēs turpinām strādāt ar mūsu ceļotājiem, kuri vēl atrodas sarežģītā situācijā. Viens no veidiem, kā to risināt, būtu kopīgi Eiropas Savienības atgriešanās reisi.


Ārlietu ministrija kopš 17. marta pavisam organizējusi 21 repatriācijas avioreisu, ar ko Latvijā atgriezušies 2276 cilvēki. Taču krietni lielāks skaits atgriezās pa citiem ceļiem, tostarp ar prāmjiem no Vācijas un Skandināvijas, kā arī caur kaimiņvalstīm Lietuvu un Igauniju.

Reklāma
Reklāma


Līdzšinējais repatriācijas process atklājis dažādas kļūdas un nepilnības. Piemēram, no lidostas “Rīga” daudzi ielidojušie pasažieri mājās devās ar sabiedrisko transportu, tādējādi pakļaujot riskam citus cilvēkus. Lai šādus riskus mazinātu, no šodienas lidostā pieejami specializētie autobusi. Autobusi nogādās atlidojošos pēc iespējas tuvāk mājām – tiesa, tikai Rīgas robežās. Pasažieriem transportlīdzeklī pieejamas bezmaksas sejas maskas, cimdi un iespēja dezinficēt rokas. Arī par pašu braucienu pasažieriem nav jāmaksā.

Specializētie autobusi lidostā būs pieejami visu ārkārtējās situācijas laiku.

 

Avots: www.lsm.lv