Daudzbērnu ģimenes joprojām saskaras ar problēmām attālināto mācību nodrošināšanā

Vairākās daudzbērnu ģimenēs joprojām ir tehnoloģiskās problēmas ar attālināto mācību nodrošināšanu visiem audzēkņiem, šodien Latvijas Televīzijas raidījumā "Panorāma" norādīja izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska (JKP).

Pašlaik pastāv arī iespēja, ka mācību gads varētu nebūt jāpagarina.

FOTO: Shutterstock.com

Pašlaik pastāv arī iespēja, ka mācību gads varētu nebūt jāpagarina.

Pašlaik nav "kliedzošu" gadījumu, kad kāds būtu izkritis no mācību procesa, norādīja politiķe. Kopumā ministre pauž gandarījumu par to, ka "ir sākušies procesi, kas līdz šim neguva nepieciešamo impulsu". Šuplinska pateicas visiem, kas ir iesaistīti attālinātajā mācību procesā, par ko, pēc viņas teiktā, ir saņemtas daudz pozitīvas atsauksmes.

Ministre skaidroja, ka daudzbērnu ģimenēm uzreiz nav iespējams nodrošināt visas nepieciešamās tehnoloģijas. Taču jau iepriekš bija skaidrs, ka pilnīgi visiem nebūs iespējams uzreiz nodrošināt piekļuvi attālinātajām mācībām, norādīja politiķe.

 

Tāpat vēl dažos atsevišķos gadījumos ar attālinātajām mācībām ir ķibeles ar tehnisko nodrošinājumu, pastāstīja ministre. Savukārt par kavējumiem informācija būs pieejama nākamnedēļ.

Politiķe arī norādīja, ka pašlaik pastāv arī iespēja, ka mācību gads varētu nebūt jāpagarina. Reizē šis jautājums tiks vērtēts, turpinot sekot arī attālinātā izglītības procesa kvalitātei.

Reklāma
Reklāma

Jau ziņots, ka ārkārtējās situācijas laikā saistībā ar Covid-19 izplatību mācības notiek attālināti.

 

Avots: Jauns.lv