Par saviem līdzekļiem dienā uz Covid-19 testējas aptuveni 100 cilvēku

Par saviem līdzekļiem dienā uz jaunā koronavīrusa izraisīto slimību Covid-19 testējas aptuveni 100 cilvēku, šodien tiešsaistes preses konferencē pastāstīja Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs.

Par saviem līdzekļiem dienā uz jaunā koronavīrusa izraisīto slimību Covid-19 testējas aptuveni 100 cilvēku

FOTO: Shutterstock.com

Par saviem līdzekļiem dienā uz jaunā koronavīrusa izraisīto slimību Covid-19 testējas aptuveni 100 cilvēku

Par personīgajiem līdzekļiem testus veic cilvēki, kuri ir bijuši ārzemēs, bet viņiem nav parādījušies simptomi, vai, tieši otrādi, ārzemēs nav būts, tomēr ir parādījušies Covid-19 raksturīgi simptomi, skaidroja speciālists.

 

"Šodien redzam, ka vismaz septiņiem cilvēkiem Covid-19 apstiprināta, personām analīzes veicot pēc pašu iniciatīvas un par saviem līdzekļiem," teica SPKC pārstāvis.

 

Perevoščikovs norādīja, ka turpmāk, publicējot statistiku par Covid-19 pārbaudēm, varētu tikt piedāvāti dati par testiem, kas veikti gan par valsts, gan privātajiem līdzekļiem. Speciālists akcentēja, ka valsts piedāvā arvien plašākas iespējas un nodrošinājumu veikt testus nepieciešamības gadījumā.

 

"Mēs izmeklēsim arvien vairāk slimnieku - gan pēc klīniskām indikācijām bez saites ar ceļojumiem, gan arī kritisko dienestu pārstāvjus, kuriem ir īpašs risks, kontaktējoties ar lielu cilvēku skaitu," teica Perevoščikovs.

 

Reklāma
Reklāma

Kā ziņots, Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā (RAKUS) un "E.Gulbja laboratorijā" šorīt bija pieejami 4600 Covid-19 testi, turklāt pasūtīti ir vēl 30 600 testi, kas patlaban ir piegādes procesā, pavēstīja Veselības ministrijas pārstāve Anna Strapcāne. Tikmēr SIA "Centrālās laboratorijas" ir atsevišķs līgums par 5000 testu iegādi, norādīja ministrijas pārstāve.

 

Tā kā šobrīd tiek paplašinātas iedzīvotāju grupas, kuras plānots mērķtiecīgi pārbaudīt uz saslimšanu ar Covid-19, nav iespējams noteikt konkrētu testu apjomu, kāds būtu nepieciešams, skaidroja Strapcāne. Vienlaikus ministrija vērsa uzmanību, ka nepieciešamais testu skaits tiek papildināts katru nedēļu un šobrīd testu apjoms ir pietiekams.

 

No visām Baltijas valstīm Latvija veic visvairāk Covid-19 testu.


No Jauns.lv

Saistītie raksti