Latvijas Nacionālā baleta dejotāji trenējas mājās un dabā VIDEO

Latvijas Nacionālā baleta dejotāju darbs sezonas laikā sešas dienas nedēļā sākas ar ikrīta treniņstundu, kam seko mēģinājumi tuvākajiem repertuāra uzvedumiem un jauniestudējumiem, kā arī izrādes. Tagad dejotāji sevi uztur formā ārpus baleta zāles mājās un dabā.

Kadrs no video. Trenējas Elza Leimane

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Kadrs no video. Trenējas Elza Leimane

“Mums, baletdejotājiem, kustība nepieciešama, lai normāli justos. Tā ir rituāls, kas palīdz uzturēt ne tikai fizisko formu, bet arī pašapziņu. No operas man atveda linoleju, mājās izveidoju improvizētu stangu. Esmu kustībā un domāju par jaunām horeogrāfijām, bet ilgojos pēc kolēģiem un skatītājiem,“ saka Latvijas Nacionālā baleta vadošā soliste un horeogrāfe Elza Leimane. 

Ar video palīdzību viņi aicina ielūkoties savos treniņos arī skatītājus.
Video skatāms šeit: 

Reklāma
Reklāma


Latvijas Nacionālais balets ir vienīgā profesionālā šāda veida institūcija valstī. Tā repertuāra pamatu veido klasiskā baleta pērles – “Riekstkodis”, “Gulbju ezers”, “ Apburtā princese”, “Žizele” un citas, repertuārā ir arī mūsdienu latviešu komponistu un horeogrāfu darbi – “Antonija #Silmači”, “ Karlsons lido…”, “Hamlets”, “(Ne)stāsti man pasakas”. Latvijas Nacionālais balets sadarbojas arī ar ievērojamiem mūsdienu ārzemju horeogrāfiem, kuru vidū Kšistofs Pastors, Edvards Klugs, Boriss Eifmans un citi. Sezonas laikā tiek nodejotas vairāk nekā simts izrādes. Latvijas Nacionālo baletu kopš 1993. gada vada Aivars Leimanis.