Covid-19 pacients Oskars braucis ar vilcienu uz Rēzekni – par inficēšanos nezināja, tagad nožēlo

Ar koronavīrusu Covis-19 saslimušais Oskars Cukmačs no lidostas uz mājām laukos pie Rēzeknes devies ar sabiedrisko transportu. Lai gan tobrīd viņš nezināja par inficēšanos, tagad pauž nožēlu par to.

 

Kadrs no video.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Kadrs no video.

Oskars ir fitnesa treneris, kurš strādā Anglijā. Latvijā viņš atgriezās 16. marta vakarā ar lidmašīnu. Lidostā drošības pēc nodeva analīzes. Viņam gan nebija aizdomu par inficēšanos, lai gan bijušas nelielas kakla sāpes un iesnas, kā arī pirms lidojuma slikta dūša. Apstiprinošus rezultātus par slimību viņš saņēma ceturtdien, 19. martā. No rīta ar vilcienu devās uz Rēzekni, tad ar mikroautobusu uz lauku mājām.

“Pa ceļam nevienam roku nespiedu, ne ar vienu nebučojos. Nopietni uztvēru situāciju,” stāsta Oskars. Laukos gan viņu sagaidīja tēvs. Vienlaikus viņš atzīstas, ka jūtas slikti par to, ka braucis ar vilcienu. Citas iespējas gan nokļūt lauku mājā neesot bijis.

Tikmēr Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) lūdz atsaukties pasažierus, kas 17. martā pārvietojušies ar vilcienu Rīga-Zilupe, kā arī braukuši autobusa reisos maršrutā Rēzeknes autoosta-Rogovka-Vecstrūžāni un Rēzekne-Rogovka-Strūžāni-Rēzekne.

Reklāma
Reklāma

Pasažieri tiek aicināti piezvanīt SPKC Rēzeknes reģionālajai nodaļai darba dienās no plkst.8.30 līdz 17 pa tālruni 64624237 vai sniegt informāciju pa e-pastu olga.pirtina@spkc.gov.lv.