"21 bērns mežā gadījās nejauši" - Pārdaugavā konstatē vairākas kopīgās aktivitātes

Rīgas pašvaldības policija (RPP) atgādina, ka pilnīgi visi izglītības iestādēm pieguļošie stadioni pašlaik ir slēgti apmeklētājiem. Tāpat pašlaik aizliegti gan organizēti pasākumi, gan neorganizēta pulcēšanās, ja tajā piedalās vairāk par 50 cilvēkiem, ziņo RPP.

 

Foto no notikuma vietas Imantas mežā. (Foto: Rīgas pašvaldības policija)

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto no notikuma vietas Imantas mežā. (Foto: Rīgas pašvaldības policija)

19.martā, pāris stundu laikā RPP Kurzemes pārvaldes darbinieki saņēma informāciju par trim dažādām ar sportu saistītām aktivitātēm. Vienā gadījumā tika konstatēts, ka, neraugoties uz to, ka sporta stadioni ir slēgti apmeklētājiem, vienā atpūtas vietā bija sapulcējušies 69 sportot gribētāji. Uz notikuma vietu izsakti arī Valsts policijas darbinieki. Pēc policistu aizrādījumiem un pārrunām visi pameta notikuma vietu.

Savukārt citā gadījumā tika saņemta informācija par organizētu treniņu bērniem Imantas meža masīvā. Ierodoties notikuma vietā, kārtības sargi konstatēja 21 bērnu, kuri tajā brīdī spēlēja bumbu, lēca ar lecamauklām. Klāt bija arī pieaudzis vīrietis, kurš apgalvoja, ka vienkārši pieskatot bērnus, bet neesot treneris. Vīrietis stāstīja, ka 21 bērns mežā vienkopus gadījies nejauši, un šo bērnu vecāki vienkārši lūguši viņu bērnus pieskatīt, kamēr paši vecāki izstaigāšoties pa mežu. Ņemot vērā, ka vīrieša sacītais neizklausījās ticami, informācija nodota Valsts policijai izvētēšanai.

Tāpat konstatēts gadījums, kurā vairāki nepilngadīgie rāpušies pāri stadiona žogam. Policijas ierašanās brīdī daļa nepilngadīgo aizbēga, bet divi palika notikuma vietā. Par notikušo informēti bērnu vecāki, kā arī Valsts policija.

"Mēs saprotam vēlmi sportot un patiesi priecājamies, ka bērni brīvo laiku vēlas pavadīt aktīvi, taču atgādinām, ka pašlaik mācību iestādēm pieguļošie stadioni ir slēgti. Arī patvaļīga iekļūšana šādā stadionā uzskatāma kā pārkāpums."
Tāpat nav pieļaujams rīkot organizētus treniņus un mēģināt iestāstīt, ka treniņa apmeklētāji norises vietā sapulcējušies pavisam nejauši.

Reklāma
Reklāma

Policijas mērķis nav sodīt visus pēc kārtas, taču, ja iedzīvotāji pret ierobežojumiem turpinās attiekties vienaldzīgi, tad policijai būs jāpiemēro sodi.
 

No Jauns.lv