Itālijas pilsētā Bergamo netiek galā ar nelaiķu apglabāšanu. Armijas auto transportē mirušos uz tuvējām piepilsētām

4305 slimie ar COVID - 19 un 93 mirušie - tādi ir no koronavīrusa infekcijas cietušo skaits Itālijas pilsētā Bergamo. Pašlaik pilsētas kapsētas un krematorija vairs netiek galā ar mirušo cilvēku apglabāšanu, tāpēc pašvaldības pārstāvji ir vienojušies, ka daļu mirušo pārvedīs uz tuvāko pilsētu morgiem un krematorijām.   

 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Bergamo ir CODIV - 19 epidēmijā vissmagāk cietusī pilsēta Itālijā. Vietējie morgi ir pārpildīti, krematorija netiek galā ar mirušo pārvēršanu pelnos.

Tāpēc Parma, Modena un citas Ziemeļitālijas pilsētas ir piedāvājušas palīdzību šajā grūtajā brīdī, ļaujot mirušos nogādāt pie viņiem. Šīs nedēļas laikā, sākot no pirmdienas, Itālijā ir miruši ap 3000 cilvēku, reģistrēti 35 tūkstoši jaunu saslimušo. Statistika ir tik slikta, ka pat Ķīnai savās sliktākajās epidēmijas dienās klājās labāk. 



Lai transportētu mirušos, iesaistīti ir militārie papildspēki, kas savos kravas auto pārved zārkus. Pilsētnieki nofotografējuši 10 armijas mašīnas, kas trešdienas naktī izkārtojušās kolonnā pirms došanās ceļā. Tajās transportē 61 mirušo. Pēc kremēšanas pelni tiek atvesti atpakaļ tuviniekiem. 
Pieļauj, ka mirušo skaits Itālijā varētu būt pat lielāks nekā liecina oficiālā informācija. Statistikā uzrādās tikai tie mirušie, kuri atradās slimnīcā. Mājās mirušos, kuriem nav oficiāli un ar analīzēm apstiprināta COVID - 19 diagnoze, kopējā statistikā neiekļauj. Lēš, ka Bergamo saslimušo skaits ir jau 60% no pilsētiņas iedzīvotājiem.

Reklāma
Reklāma