Inga Akmentiņa-Smildziņa: kompetenču pieeju sāksim ieviest jau no pirmdienas

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) izstrādājusi vadlīnijas attālinātā mācību procesa īstenošanai vispārējās un profesionālajās izglītības iestādēs “Covid19” krīzes situācijā. Vadlīnijas ietver būtiskākos ieteikumus skolām un skolotājiem sekmīga mācību procesa nodrošināšanai attālināti, ar kurām aicina iepazīties gan IZM, gan “Skola2030” mājaslapās, ziņo www.lsm.lv.

Skolas aktīvi gatavojas attālinātās mācīšanās procesam.

FOTO: Shutterstock.com

Skolas aktīvi gatavojas attālinātās mācīšanās procesam.

Tāpat Catlaks norāda, ka nevajadzētu visiem resursiem ikvienam iesaistītajam pieslēgties pirmdien pulksten 9, jo jārēķinās ar tehnoloģiju iespējām.

"Pats svarīgākais, protams, komunikācija un saziņa, un daudzas skolas jau to dara, ir noteikti katrai skolai ir jāizveido sava sava saziņas platforma un protokols, kādā veidā skolotāji ar skolēniem sazināsies šajā laikā, kā nodos savus uzdevumus, kā sniegs konsultācijas, nodrošinās atgriezenisko saikni un kā plānos šo mācību procesu. Pirmais, ko es varu pateikt, nevajag mēģināt pacelt ierasto klātienes stundu norises procesu uz attālināto mācīšanos," skaidro Catlaks.

Skaidrojot par vērtēšanās sistēmu attālinātā mācību procesa laikā, Catlaks norāda, ka vairāk vajadzētu nodrošināt atgriezenisko saikni.

 

Par to, vai varētu būt mācību gada pagarinājums, ja tiek pagarināta ārkārtas situācija, Catlaks nevarēja atbildēt ne apstiprinoši, ne noliedzoši, bet tas varētu būt viens no iespējamiem risinājumiem. Ir jāvēro tuvāko nedēļu situācijas attīstība.

Pats svarīgākais, protams, komunikācija un saziņa, un daudzas skolas jau to dara, ir noteikti katrai skolai ir jāizveido sava sava saziņas platforma un protokols, kādā veidā skolotāji ar skolēniem sazināsies šajā laikā

 

Limbažu novada ģimnāzijas direktore Gunta Lāce norāda, ka viņas vadītās skolas skolotājiem brīvlaiks bijis darbīgs. Skolā radītas jau savas vadlīnijas gan skolēniem, gan vecākiem, gan skolotājiem, kuras visi iesaistītie saņems jau rīt, 20.martā, lai līdz pirmdienai būtu iespējas iepazīsties.

Reklāma
Reklāma

Saldus Mūzikas skolas direktors Mārtiņš Bērtulis pārliecināts, ka arī mūzikas skolā var daudz iemācīt attālināti. Bērniem pieeja nepieciešamas diferencēta, tāpēc katrs pedagogs veido savu plānu un vīziju.

 

Organizācijas "Mammām un tētiem" vadītāja Inga Akmentiņa-Smildziņa aicina paskatīties uz situāciju kā uz iespēju.

"Ja mēs runājām par kompetenču pieeju un gaidījām to no nākamā mācību gada, man ir sajūta, ka, ja mēs tā forši visi sadarbojamies, kompetenču pieeju sāksim ieviest jau tūlīt no pirmdienas," uzskata Inga Akmentiņa-Smildziņa.

Jau zināms, ka IZM kopā ar partneriem nodrošinās 5000 viedierīču Latvijas skolēniem, jo iepriekš aptaujā noskaidrots, ka aptuveni 3% skolēnu mājās nav ne datora, ne viedtālruņa ar interneta pieslēguma, kas rada grūtības viņiem piedalīties attālināto mācību procesā.

 

Avots: www.lsm.lv

Saistītie raksti