Vairāk kā 5 tūkstošiem skolēnu nav viedierīču. Daļu mācību materiāla translēs televīzijā

Viedierīces un interneta pieslēgums nav gandrīz pieciem ar pusi tūkstošiem skolēnu. Tāpat Latvijā ir astoņas skolas, kas līdz šim vispār neizmantoja digitālos mācību rīkus un e-klasi, vēsta ziņu raidījums "Panorāma".

FOTO: Shutterstock.com

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) patlaban meklē risinājumus, kā nodrošināt skolēnus ar attālinātajām mācībām vajadzīgo. Būšot arī metodiskais atbalsts pedagogiem un speciāls diennakts atbalsta tālrunis.  

Atklāts, ka astoņas skolas Latvijā līdz šim vispār nav izmantojušas mācību metodes e-vidē. Satraukums arī par skolēniem. 5375 bērniem mājās nav viedierīču vai interneta pieslēguma.

“Mēs šobrīd esam uzrunājuši no IZM puses dažādus telekomunikāciju piegādātājus – LMT, “Tet”, “Biti”, un cerams, ka arī citi pievienosies šādā akcijā – nodrošināt mazāk sociāli nodrošinātajiem bērniem, ka viņiem ir šīs ierīces, caur kurām šo attālināto izglītību var nodrošināt,” informēja IZM parlamentārais  sekretārs Reinis Znotiņš (Jaunā konservatīvā partija).   

Ieteicamās platformas e-klase un uzdevumi.lv. Metodisko materiālu sarakstu publiskošot arī ministrijas mājaslapā.   Ir risks, ka pirmdienas rītā, visām skolām pieslēdzoties noderīgajām mājaslapām, kaut vai, piemēram, uzdevumi.lv, tās varētu tikt pārslogotas un vienkārši uzkārties. Tāpēc skolas aicina būt radošām un meklēt arī citus risinājumus, piemēram, vairāk organizējot tiešraides videokonferences.

Ministrija patlaban iesaka samazināt apgūstamās mācību vielas daudzumu, fokusējoties uz pašu būtiskāko.

Reklāma
Reklāma

Sākot ar pirmdienu, mācībām pielāgotu saturu katru dienu no pulksten pusseptiņiem rītā līdz 11 pārraidīs arī Latvijas Televīzijas septītais kanāls. Tās būs gan mazajiem skolēniem piemērotas izzinošas animācijas filmas, gan raidījumi par zinātni, vēsturi, literatūru lielāko klašu audzēkņiem.

Visu sižetu var noskatīties šeit:

Saistītie raksti