"Jāmirst badā, lai tikai kāds tautietis izdzīvotu." Latviete atgriežas no ceļojuma un ciniski paziņo, ka neievēros karantīnu

Sociālajos tīklos plašu ievērību guvusi kāda lietotāja, kura publiski redzamā sarakstē paziņojusi, ka ir ieradusies no ceļojuma ārzemēs un negrasās ievērot ārkārtējās situācijas ietvaros paredzēto karantīnu.

 

Tiekamies ielās, publiski izlasāmā sarakstē iekš Facebook paziņo sieviete.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

"Tiekamies ielās," publiski izlasāmā sarakstē iekš "Facebook" paziņo sieviete.

Latviete savu attieksmi darījusi zināmu portāla “Facebook” sarakstē ar nedēļas izdevumu “Jurista Vārds”.

Kā teikts izdevuma oficiālajā kontā, saruna ar sievieti notikusi komentāru sadaļā, pie publikācijas, kurā skaidroti personu pienākumi un atbildība šajā saistībā ar Covid-19 izsludinātās ārkārtējās situācijas laikā.
 

“Tiekamies ielās”
Lietojot virkni smaidīgo emotikonu, sieviete raksta, ka viņa negrasās “nevajadzības gadījumā” doties ārpus mājas, taču arī badā mirt netaisās.

Uz izdevuma konta piebildi, ka noteikumi paredz karantīnu cilvēkiem, kuri atgriezušies no ārvalstīm, sieviete atbild: “Jūs personīgi nodrošināsiet mani ar visu, vai kā? Tad nekādu problēmu. Ja nē, tiekamies ielās.”

Saziņas turpinājumā sieviete, pievienojot smejošas emotikonas, raksta: “Tikko pārrados no ceļojuma mājās. Ledusskapis tukšs, makaroni, griķi arī nav. Tiešām jāmirst badā, lai tikai kāds tautietis dzīvotu?”

Pēcāk “Jurista Vārds”, pie “Facebook”  publikācijas ar sarakstes ekrānuzņēmumu, komentāru sadaļā piebilst: “Valsts policijas komentārs pie oriģinālā ieraksta: Valsts policija [sievietes vārds] Esiet atbildīga, šie ierobežojumi ir sabiedrības veselības un drošības jautājums, ne tikai Jūsu intereses! Ja esiet tikko atgriezusies no ārvalstīm, 14 dienu karantīna (pašizolēšanās) ir nevis ieteikums, bet obligāta prasība! Un jāpiebilst, ka par ārkārtējās situācijas noteikto aizliegumu neievērošanu ir paredzēta arī administratīvā atbildība. Savukārt pirmās nepieciešamības preces un pārtiku, var iegūt vairākos veidos, piemēram, palūdzot draugiem, radiem, kaimiņiem, piegādi mājās un citos veidos."


Valstī izsludināta ārkārtējā situācija
Kā vēstīts, no piektdienas līdz 14. aprīlim Latvijā saistībā ar Covid-19 vīrusu izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojošu pasākumu ar mērķi ierobežot vīrusa izplatību.

Reklāma
Reklāma

Ārkārtējās situācijas laikā valsts un pašvaldību iestādēm uzdots izvērtēt un iespēju robežās nodrošināt klātienes pakalpojumu sniegšanu attālināti.

Lai apmeklētu pirmsskolas izglītības iestādi, vecākiem ir jāiesniedz pirmsskolas izglītības iestādē rakstisks apliecinājums, ka bērns un ģimene nav apmeklējuši Covid-19 skartās valstis vai teritorijas, nav bijuši kontaktā ar Covid-19 saslimušajiem vai kontaktpersonām un vecākiem nav iespēju citādi nodrošināt bērna pieskatīšanu.

Tāpat tika pārtraukta mācību procesa norise klātienē visās citās izglītības iestādēs, nodrošinot no 2020. gada 13. marta mācības attālināti, izņemot centralizēto valsts pārbaudījumu norisi.
Pārtraukta visu kultūrizglītības un sporta profesionālās ievirzes un interešu izglītības programmu mācību procesu norise, piemēram, treniņu, sacensību un mēģinājumu norise.

Ar 13. martu atcelti un aizliegti visi publiskie pasākumi, sapulces, gājieni un piketi virs 200 cilvēkiem.

Valdība arī nolēma no 17. marta atcelt starptautiskos pasažieru pārvadājumus caur lidostām, ostām, ar autobusiem un dzelzceļa transportu, izņemot pasažieru pārvadājumus ar valsts gaisa kuģiem un militāro transportu.
 

No portāla Jauns.lv

Saistītie raksti