Covid-19 dēļ veikali sāk norobežot kases zonas

Ieviešot papildus distancēšanas ierobežojumus, vairākas lielveikalu ķēdes uzsāk aizsargbarjeru uzstādīšanu pie kasēm.

Veikalā top! novērots risinājums.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Veikalā "top!" novērots risinājums.

Veikals "top!" ir atradis risinājumu, kā esošajā situācijā maksimāli izolēt pārdevējus no pircējiem. Pāri kasēm ir novilkta plēve, atstājot vien nelielu lodziņu maksājumu veikšanai.

"Maxima Latvija" norādīja, ka "Maxima" veikalos visā Latvijā organiskā stikla barjeras kasēs vīrusa izplatības ierobežošanai un darbinieku papildu aizsardzībai tiek uzstādītas pēc iespējas operatīvi.


Turpinot ieviest papildus distancēšanās ierobežojumus, lai ierobežotu vīrusa izplatību un nodrošinātu papildus aizsardzību veikalu darbiniekiem, kopš 17.marta arī Rimi veikalos uzsākta organiskā stikla aizsargbarjeru uzstādīšana.

Reklāma
Reklāma

Tāpat no 18.marta, Rimi veikalos ir ieviestas iepirkšanās stundas vecāka gadagājuma cilvēkiem, topošajām māmiņām, cilvēkiem ar īpašām vajadzībām un citiem Veselības Ministrijas noteiktajās riska grupās esošajiem cilvēkiem. Šie pircēji tiek aicināti pirkumus visos Rimi tīkla veikalos veikt katru dienu laikā no plkst. 8:00-10:00.

Daudzviet lielveikalos izvietoti arī roku dezinfekcijas līdzekļi un vienreiz lietojamie cimdi, ko veikalu apmeklētāji aicināti izmantot. 

 


Latvijas iedzīvotāji aicināti būt atbildīgiem gan pret sevi, gan apkārtējo cilvēku veselību un ievērot piesardzības pasākumus, proti, neapmeklēt veikalus, ja ir aizdomas par saslimšanu vai ir bijis kontakts ar Covid-19 slimnieku.