6 soļi, kā stiprināt imunitāti vīrusu laikā

Stipra imunitāte ir galvenais ierocis, lai organisms varētu pilnvērtīgi cīnīties pret dažādām saslimšanām. Bet kā rīkoties, ja imunitāte šķiet sašķobījusies un ķermenim nav pietiekami daudz spēka, lai cīnītos pret "iebrucējiem"? Lūk, 6 soļi, kā stiprināt organismu vīrusu laikā.

Laiks parūpēties par savu imunitāti!

FOTO: Shutterstock.com

Laiks parūpēties par savu imunitāti!

Svaigs gaiss – obligāta prasība ikvienam! Regulāra gaisa apmaiņa nodrošina lielāku izturību pret dažādām slimībām un vīrusiem. Telpas īpaši vēdināt nepieciešams pirms došanās gulēt, tad arī miegs būs saldāks. 

Pastaigas svaigā gaisā, kur nav daudz cilvēku, palīdz samazināt stresu organismā, kas arī ir būtisks faktors, lai imunitāte būtu pietiekami augsta. Jāatceras, ka vīrusu laikā pastaigās nevajag doties uz tādām sabiedriskām vietām, kur pulcējas liels skaits apmeklētāju, piemēram, lielveikaliem. Šobrīd daudzas tirdzniecības vietas piedāvā piegādes iespējas, arī AZETA Interneta aptieka.

Pietiekams D vitamīna līmenis organismam. D vitamīnu var iegūt ar saules starojumu, bet Latvijas platuma grādos to uzņemt pietiekamā daudzumā no saules nav iespējams. Obligāti D vitamīnu papildus vajadzētu lietot bērniem (īpaši svarīgi zīdaiņiem), kā arī grūtniecēm. D vitamīns veicina normālu imūnsistēmas darbību, palīdz uzturēt zobu un kaulu veselību, kā arī normālu muskuļu darbību. Maziem bērniem D vitamīns jālieto pilienu veidā, bet pusaudži un pieaugušie var lietot, piemēram, NateoD kapsulas. Zems D vitamīna līmenis var būt saistīts ar biežāk sastopamu saaukstēšanos, kā arī elpošanas ceļu infekcijām.

Miegs. Kvalitatīvs un vecumam atbilstošs miega daudzums ir ārkārtīgi būtisks, lai organisms būtu atpūties un gatavs nepieciešamības gadījumā cīnīties ar dažādām slimībām un vīrusiem. Lūk, uzskatāmi parādīts, cik daudz miega katram vecumam nepieciešams.

Attēls: ASV Nacionālā miega fonds - www.sleepfoundation.org

C vitamīns. Atšķirībā no D vitamīna, C vitamīnu var uzņemt arī ar uzturu. Salīdzinoši daudz C vitamīna atrodas sarkanajā paprikā, lapu kāpostos, svaigos Briseles kāpostos, kā arī kivi, ananāsos un upenēs. Bet, ja organismā radies deficīts, tad vislabāk to uzņemt ar uztura bagātinātāju palīdzību. Piemēram, Citrosept Organic ir bioflavonoīdiem bagātākais greipfrūtu sēklu ekstrakts un paredzētā dienas deva satur 91% C vitamīna, kas ik dienas ir vajadzīgs. Citrosept Organic ekstraktu var lietot arī grūtnieces un bērni.

Pilnvērtīgs un sabalansēts uzturs. Svarīgi ir ikdienas ēdienkarti plānot tādu, lai tajā ir visas nepieciešamās uzturvielas – olbaltumvielas, ogļhidrāti, tauki, vitamīni un minerālvielas. Tas nozīmē, ka tiek lietotas dažādas šķiedrvielas, pākšaugi, augļi, dārzeņi, vienlaikus samazinot dažādu pusfabrikātu lietošanu, kā arī ierobežojot cukura un sāls apjomu. 

Saaukstēšanās laikā imunitāti stiprinoši līdzekļi. Tajā laikā, kad tomēr saaukstēšanās ir noķerta, tad būtiski lietot kādus dabīgus imunitātes stiprinošus līdzekļus. Piemēram, IMUNOSIL sastāvā esošās ehinācejas ekstrakts stimulē imūnsistēmu un elpceļu veselību, spirulīna uztur imūnsistēmu un nodrošina organisma tonusu un vitalitāti, priežu mizas ekstrakts atvieglo elpošanu. 

UZMANĪBU! UZTURA BAGĀTINĀTĀJI NEAIZSTĀJ PILNVĒRTĪGU UN SABALANSĒTU UZTURU

Uzzini vairāk: