“Vai šī ir pašizolācija?” Sociālajos tīklos ziņo par cilvēku pieplūdumu dažādos Latvijas dabas objektos

Vairāki sociālo tīklu lietotāji ziņo par novērojumiem populāros dabas objektos Latvijā. Pēc valsts atbildīgo iestāžu lēmuma noteikt virkni ierobežojumu saistībā ar Covid-19 izplatīšanos un aicinājuma uzturēties mājās, vai doties ceļojumā uz laukiem, aizceļošanu izvēlējušies daudzi.

 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Šādi par Cenu tīrelī novēroto sociālajā vietnē “Twitter” raksta vides žurnāliste Anitra Tooma, pievienojot fotogrāfijas, kurās redzams, ka vienuviet sabraukuši dabas baudītāju pūļi.

Pie konkrētā “Twitter” ieraksta izvērsusies diskusija par to, vai šāda pašizolācija un izvairīšanās no liekas pulcēšanās, kas tik un tā novedusi pie kopā saiešanas dabas objektā, tik un tā ir labāka alternatīva pastaigai pilsētas ielās un publiskās vietās.

Daži “Twitter” lietotāji norāda, ka, lai arī automašīnu dabas objektos ir daudz, cilvēki, kuri tos apmeklē tik un tā ietur pietiekamu distanci.

Citi tikmēr norāda, ka neiztikt bez momentiem, kad, piemēram, apmainoties uz šauras takas, nākas noiet tieši garām svešam cilvēkam.

Ar līdzīgām fotogrāfijām, kurās redzams, ka Latvijas nomalēs vienuviet sabraukuši vairāki cilvēki, dalās arī citi “Twitter” lietotāji. Līdzīgi, kā novērojuši ļaudis, esot arī Mangaļsalā, Olainē un Ragakāpā, Jūrmalā:

Reklāma
Reklāma

Ko saka infektologs?
Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas (RAKUS) ārstniecības direktore, infektoloģe Angelika Krūmiņa, komentējot sociālajos tīklos redzamās fotogrāfijas, apgalvo, ka šāda pastiprināta dabas objektu apmeklēšana neesot pamats satraukumam.

“Cilvēki nedaudz pārspīlē. Konkrētie gadījumi nav uzskatāmi par pārlieku lielu pulcēšanos vienuviet un nav saistāmi ar paaugstinātu risku. Ja cilvēks ir vesels, nav tikko atgriezies no ārvalstīm un viņam, balstoties uz pašreiz aktuālajām vadlīnijām, nav jāuzturas mājas karantīnā, uzturēties svaigā gaisā, meža tuvumā ir ieteicams. Katram gan pašam ir jāuzņemas atbildība par sevi, jāizvērtē sava un tuvinieku situācija,” telefonsarunā ar Jauns.lv skaidroja infektoloģe.

Kā vēstīts, no piektdienas līdz 14.aprīlim Latvijā saistībā ar Covid-19 vīrusu izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojošu pasākumu ar mērķi ierobežot vīrusa izplatību.
 

No portāla Jauns.lv