Infektologs Dumpis: Simtiem ceļotāju, kas atgriezīsies Latvijā, 14 dienas jāsēž mājās

Tiem cilvēkiem, kas šajās dienās no ceļojumiem ārzemēs atgriezīsies Latvijā, ir būtiski pašizolēties –14 dienas uzturēties "mājas karantīnā", to Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" uzsvēra Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas Infekciju uzraudzības dienesta vadītājs, profesors Uga Dumpis.  
Infektologs Uga Dumpis

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Infektologs Uga Dumpis

Saistībā ar Latvijas lēmumu apturēt pasažieru pārvadājumus valstī šajās dienās atgriezīsies liels daudzums – simtiem vai pat tūkstošiem ceļotāju, un daļa no viņiem noteikti būs inficēti.

 

"Šis ir valstiski svarīgs brīdis – visiem šiem tūkstošiem ir būtiski pašizolēties. Viņiem 14 dienas ir jāsēž mājās," teica Dumpis, norādot, ka šiem cilvēkiem šajā laikā nevajadzētu tikties ar saviem tuviniekiem. Tāpat viņiem nevajadzētu veikt testu un meklēt medicīnisko palīdzību, ja nav slimības simptomu. "Šis brīdis ir absolūti svarīgs, kādā veidā mēs menedžēsim šo lielo cilvēku pūli," piebilda infektologs.

Reklāma
Reklāma

 

Viņš atzina, ka pašlaik Latvijā situācija saistībā ar jaunā koronavīrusa izraisītās slimības "Covid-19" izplatību ir apmierinoša, salīdzinot ar citām valstīm. Visi inficētie Latvijā epidemiologiem ir zināmi – tie ir cilvēki, kas atgriezušies no ceļojumiem ārzemēs, vai arī viņu ģimenes locekļi.