Ārkārtējās situācijas laikā aizliedz rīkot publiskus pasākumus virs 200 cilvēkiem

Ārkārtējās situācijas laikā no 13.marta atcelti un aizliegti visi publiskie pasākumi, sapulces, gājieni un piketi, kur vienkopus pulcējas virs 200 cilvēkiem, ceturtdien pēc valdības ārkārtas sēdes paziņoja amatpersonas.

Foto: shutterstock

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto: shutterstock

"Pasaules Veselības organizācija konstatējusi, ka slimība nav apturama, bet tā ir ierobežojama. Lai izplatību ierobežotu, mums vismaz uz turpmākajām četrām nedēļām ir jāierobežo cilvēku kopā pulcēšanās," sacīja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Tāpat Kariņš uzsvēra, ka mērķis ir panākt lēzenāku slimības norisi, tāpēc pēc diskusijām tika pieņemts lēmums izsludināt valstī ārkārtas stāvokli.

Sazinoties ar Latgales vēstniecības "Gors" Mārketinga nodaļas vadītāju Edīti Husari, viņa sacīja, ka rītdien, 13.martā, notiks sapulce, kā tālāk rīkoties, kā pasākumus varētu pārcelt. Tāpat viņa uzsvēra, ka vēstniecība "Gors" ievēro ārkārtējās situācijas laikā izsludinātos drošības noteikumus un, sākot jau no rītdienas, "Gors" pasākumi nenotiks.

Dailes teātra sabiedrisko attiecību vadītāja Laura Leimane pastāstīja, ka, ņemot vērā valstī noteikto ārkārtējo stāvokli, teātrī no 13.marta līdz 14.aprīlim izrādes nenotiks ne Lielajā, ne Mazajā, ne arī Kamerzālē.

Arī uzņēmuma "BDG concerts" un "Positivus Music" vadītājs Ģirts Majors sacīja, ka plānotie pasākumi un koncerti nenotiks, kā to paredz ārkārtējās situācijas noteikumi. Viņš pastāstīja, ka tuvākajā laikā nebija gaidāmi vērienīgi koncerti, runa vairāk ir par mazākiem pasākumiem, kurus, iespējams, izdosies pārcelt.

 

Sia "Bravo Events" pārstāve Danute Vareikaite pastāstīja, ka saistībā ar ārkārtējo situāciju uzņēmums pārcels plānotos "X Ambassadors", Ivana Dorna un Filipa Kirkorova koncertus. Viņa norādīja, ka Kirkorova koncerts tagad tiek plānots 4.oktobrī.

Reklāma
Reklāma

Viņa nevarēja komentēt, vai un kā tiks organizēta naudas atgriešana, ja cilvēki nevarēs apmeklēt pasākumus jaunajos datumos.

Liepājas pašvaldība informējusi, ka līdz 14.aprīlim atcēlusi visus koncertus, izrādes un pasākumus, kas notiek iekštelpās un ārtelpās, kas vienkopus pulcē vairāk nekā 200 cilvēkus, piemēram, uz nenoteiktu laiku tiek pārcelta apbalvošanas ceremoniju "Goda un gada liepājnieks 2019", kas bija plānots 18.martā koncertzālē "Lielais dzintars", visas Liepājas teātra izrādes, skriešanas seriāla "Skrien Latvija" pirmais posms "Liepājas pusmaratons", kas bija plānots 11.aprīlī un arī citas sporta sacensības un citi pasākumi.

Līdz rudenim ir pārceltas visas Baibas Sipenieces-Gavares līdz 17.aprīlim ieplānotās stāvizrādes "Vienreiz jau var". Uz pavasara izrādēm iegādātās biļetes būs derīgas rudenī, informēja organizatori.

Grupas "Triānas Parka" 12.martā plānotais koncerts "Hanzas Peronā" pārcelts uz 15.oktobri, informēja rīkotāji.

Avots: http://kasjauns.lv