Vai ir iespēja saņemt naudu par neizmantotajām aviobiļetēm, ja nelido uz vīrusa skartām teritorijām

Jaunā koronavīrusa izraisītās slimības "Covid-19" ietekmē arvien vairāk aviokompānijas atceļ reisus uz vīrusa skartajiem reģioniem. Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs ir aicinājis arī ierobežot ceļošanu arī skolēnu brīvlaikā, kas ir jau nākamnedēļ. 

Ārkārtas situācijā pasažieri nesaņem kompensāciju par nenotikušajiem lidojumiem

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Ārkārtas situācijā pasažieri nesaņem kompensāciju par nenotikušajiem lidojumiem

Vēlreiz atgādinām, kādas ir iespējas atgūt naudu par aviolidojumu, kas ir atcelts, un vai ir iespēja atgūt naudu par biļetēm, ja lēmumu nelidot pieņem pats pasažieris. 

Patērētāju Tiesību aizsardzības centrs skaidro - ja tiešais pakalpojuma sniedzējs, piemēram, aviokompānija, atceļ plānoto reisu, ceļotājam ir tiesības saņemt atpakaļ par pakalpojumu iemaksāto naudu. Bet, tā kā šī ir "force major" situācija, tad pasažieri nesaņems vēl arī papildus kompensāciju par atcelto reisu. 

Latvijas nacionālā aviokompānija "airBaltic" veselības un drošības apsvērumu dēļ pieņēmusi lēmumu no pirmdienas, 9. marta, līdz aprīļa beigām pārtraukt visus lidojumus uz Itālijas pilsētām Milānu un Veronu un no tām, liecina kompānijas paziņojums medijiem. Pasažieriem, kurus ietekmējusi izziņotā reisu skaita samazināšana uz Milānu no 23.marta līdz 31.maijam, tiks piedāvāta iespēja bez maksas pārcelt savas rezervācijas uz citu izlidošanas laiku vai citiem "airBaltic" galamērķiem šajā apkārtnē - Cīrihi, Ženēvu, Minheni vai Vīni.

Ar pasažieriem, kuri rezervējuši biļetes ietekmētajiem lidojumiem, lidsabiedrība sazināsies personīgi. Ievērojot Latvijas Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) ieteikumus, cilvēki ir aicināti neceļot uz vīrusa skartajiem apgabaliem Itālijā.

Uz šo reģionu lidojumus veic arī lidsabiedrība "Ryanair", kas nodrošina reisus uz un no Bergāmo. Šonedēļ "Ryanair" informēja, ka no 17. marta šajā maršrutā samazinās reisu skaitu. 

Ja ceļotājs pats atsakās saņemt atsevišķu tūrisma pakalpojumu, tad ceļotājam jārēķinās ar zaudējumiem (ar to, ka iemaksātas naudas summas par nenotikušo pakalpojumu netiks atmaksātas), ja vien pakalpojuma sniegšanas noteikumos nav norādīts pretējais (piemēram, ir iegādātas aviobiļetes, kuras var mainīt). Nepieciešamības gadījumā ceļotājs var vērsties pie attiecīgā tūrisma pakalpojumu sniedzēja.

 

Reklāma
Reklāma

Saistītie raksti