AKTUĀLI UN VĒRTĪGI! Vietne, kur sekot līdzi VISAI jaunākai informācijai par koronavīrusa izplatību pasaulē

Šobrīd liela daļa pasaules iedzīvotāju seko līdzi tam, kā attīstās koronavīrusa apdraudējums ne tikai citviet pasaulē, bet notiekošajam savā zemē. Tie, kuriem aktuāls ceļojums, meklē  informāciju attiecīgās valsts ziņās, lai saprastu, kāda ir situācija. Tācu ir vietne, kur jaunāko informāciju var apskatīt par visām valstīm vienuviet.  

Ja ir aizdomas par saslimšanu, jāveic analīzes!

FOTO: Shutterstock.com

Ja ir aizdomas par saslimšanu, jāveic analīzes!

Atgādinām, ka koronavīrusi ir lielas vīrusu dzimtes pārstāvji, kas var izraisīt dažāda smaguma pakāpes slimības, sākot no vieglas saaukstēšanās līdz smagam akūtam respiratoriskajam sindromam. 

 

VIETNE, KUR SEKOT LĪDZI JAUNĀKAJIEM DATIEM NO VISAS PASAULES (spied uz ikonas un iepazīsties ar datiem):

                                         

 

Reklāma
Reklāma

Saslimšanas pazīmes
Saslimstot ar jauno koronavīrusu, slimības pazīmes ir tādas pašas kā gripai, un infektologi apstiprinājuši, ka slimība lielākoties norit vieglā formā. Smagākie gadījumi (arī tie, kas beidzas letāli), mēdz būt vecākiem cilvēkiem, kuriem ir vēl kādas citas hroniskas slimības vai novājināta imūnsistēma – līdzīgi kā tas notiek ar gripu. 

Pacientiem var būt viegla, vidēji smaga vai smaga slimība, tostarp smaga pneimonija, akūts respiratorā distresa sindroms, sepse un septisks šoks.


Šai slimībai nav īpašas ārstēšanas, tāpēc klīniskā pieeja ir simptomātiska, pamatojoties uz pacienta klīnisko stāvokli. Turklāt ļoti efektīva var būt uzturošā aprūpe (piemēram, uzturošā terapija un uzraudzība – skābekļa terapija, šķidruma vadīšana, pretvīrusu līdzekļi) inficētām personām.

Saistītie raksti