16 ieteikumi, kas tev ļaus augt kā personībai un gūt satriecošus panākumus

Ikviens vēlas panākumus, bet ne visiem tos izdodas sasniegt. Kādas gudrības ņemt vērā, lai tu augtu kā personība un gūtu patiešām lieliskus panākumus? 

Motivācija nav parādība, ko gaidīt. Motivācija ir tā, ko mēs paši veidojam. Viena lieta ir savas vēlmes formulēt, tomēr to sasniegšana ir mērķtiecīgs process.

FOTO: Shutterstock.com

Motivācija nav parādība, ko gaidīt. Motivācija ir tā, ko mēs paši veidojam. Viena lieta ir savas vēlmes formulēt, tomēr to sasniegšana ir mērķtiecīgs process.

1. Nebaidies no nezināmā!

Nekas dzīvē nav drošs. Nekad nav absolūtu garantiju. Veidojot savu biznesu, uzsākot jaunu projektu vai izvēloties jaunu karjeras virzienu, nenozīmē, ka esi pazaudējis noteiktību savā dzīvē. Tas nozīmē, ka saproti - noteiktība lielākoties ir ilūzija, un pieķeršanās tai var vienīgi kavēt personības attīstību.

 

2. Neignorē savas sajūtas!

Esi dusmīgs? Iespējams, šīs emocijas saka, ka patiesībā jūties bezspēcīgs. Esi satraukts? Iespējams, tavai dzīvei šobrīd trūkst līdzsvara. Esi nobijies? Šīs sajūtas stāsta par to, kas tev rūp. Esi apātisks? Pastāv iespēja, ka esi pārguris un pat izdedzis. Emocijas nav nejaušas. Tās ir  vēstneši, kuri var mums pateikt būtiskas lietas, ja vien esam gatavi ieklausīties. 

 

3. Neizliecies, ka tavas problēmas nepastāv!

Lielākas vai mazākās problēmas ir ikvienam. Jautājums ir par to, kā tu izvēlies tikt galā ar savējām. Problēmu ignorēšana noteikti nav labs veids. Tādēļ izveido sarakstu, kurā uzskaiti risināmās problēmas, termiņus un veidus, kā ar tām tiksi galā.

Neveiksmes, protams, nav patīkamas. Taču ikviens zina teicienu, ka nekļūdās tikai tie, kuri neko nedara. 

4. Nevairies atrasties ārpus komforta zonas!

Izvairīšanās no diskomforta patiesībā ir ļoti normāla un cilvēciska reakcija. Taču nemitīga atrašanās komfortā liek iegrimt pārlieku lielā apmierinātībā un nekādi neveicina izaugsmi. Būšana ārpus komforta zonas liek apgūt jaunas zināšanas, meklēt citus risinājumus. Līdz ar to arī sevi pilnveidot kā personību. 

 

5. Nevairo sevī upura domāšanu!

Ikvienam no mums ir sava pagātne, kas savā ziņā nosaka to, kādi mēs esam, tajā pašā laikā pašreizējie apstākļi nenoteiks visu turpmāko dzīvi. Pagātne ir labs avots, no kā mācīties un kur smelties spēku, tomēr šodienas lēmumi ir tie, kuri veido nākotni. 

Tā vietā, lai sāktu audzēt sevī pārliecību, ka "viņiem noteikti viss ir nācis ļoti viegli", labāk sazinies ar kādu no viņiem un aprunājies par grūtībām un to pārvarēšanu. 

6. Nemeklē attaisnojumus!

Arī sevis attaisnošana ir normāla un pat reizēm vajadzīga pašaizsardzības reakcija. Tomēr tās pārlieku bieža izmantošana rada stagnāciju un kavē jebkāda veida attīstību. Ir situācijas, kad sevi attaisnot un pasargāt ir nepieciešams, tomēr nevairies ieskatīties patiesībai acīs un apzināties, ko un kā vari darīt labāk. 

 

7. Nepielieto "apgūto bezpalīdzību"!

Apgūta bezpalīdzība rodas tad, kad cilvēks savā dzīvē ir saskāries ar tik daudziem izaicinājumiem, ka sāk ticēt, ka, saskaroties ar ārējiem apstākļiem, ir bezspēcīgs, tāpēc viņš vienkārši pārstāj mēģināt tos mainīt, paļaujoties uz citiem. Lai turpinātu mācīties, ir jāpārzinās, ka tu spēj kontrolēt vairāk savas dzīves, nekā tev šķiet.

 

8. Neattaisno savas problēmas!

Saskaroties ar problēmām un dzīves grūtībām, mēs reizēm itin viegli atrodam skaidrojumu, kāpēc tas ir tā. Tāpat gadās apvainoties un līdzcilvēkiem, kuri iesaka šķietami neiespējamus problēmu risinājumus. Ja tā notiek, ir vērts apdomāt, kādēļ tik ļoti aizstāvi savas problēmas tā vietā, lai pieņemtu risinājumus. 

Reklāma
Reklāma

 

9. Nepadodies kavēkļu priekšā!

Viss, kas nepalīdz virzīties uz priekšu vai veidot dzīvi, ar kuru lepojies, ir kavēkļi, ar kuriem ir iespējams tikt galā. Neatkarīgi no tā, vai tas nozīmē drēbju skapja pilnveidošanu, mājas pārbūvi, projekta slodzes samazināšanu vai pat sociālo saistību samazināšanu, šie ir jautājumi, pie kuriem pilnīgi noteikti ir vērts mērķtiecīgi strādāt.

 

10. Necenties visiem patikt!

Ir normāli gribēt patikt. Tomēr nav iespējams patikt visiem. Vienmēr būs cilvēki, kuri tevi mīlēs, apskaudīs, kritizēs. Tāpēc ir svarīgi darīt lietas, kas tiešām sagādā prieku, nevis censties visiem izpatikt. 

 

11. Necenties visu paveikt pats!

Viens cilvēks nekad nevarēs paveikt visu šajā dzīvē. Gudri un veiksmīgi cilvēki to nemaz necenšas izdarīt. Viņi algo speciālistus, deleģē darbus un tos uzrauga, atstājot laiku savai pilnveidei un profesionalitātes stiprināšanai. 

 

12. Nebaidies no pretestības sajūtas!

Pretestības sajūta arī ir viena no normālajām aizsargreakcijām grūtību priekšā. Sajūtot pretestību, vēlams saprast, vai tās dēļ necietīs produktivitāte. Ja tāds risks pastāv, varbūt uzdevumu var veikt kāds cits?

 

13. Negaidi, ka pārmaiņas notiks uzreiz!

Pārmaiņas, kas attiecināmas uz personības pilnveidošanu, nav iespējamas vienā dienā. Ja pie tām strādā, reālas un noturīgas pārmaiņas notiek pakāpeniski. Tā vietā, lai izvirzītu mērķi savā personībā kaut ko mainīt uzreiz, labāk izvēlēties pakāpeniskuma principu - soli pa solim. 

 

14. Lai kaut ko sāktu, negaidi "īsto" brīdi!

Motivācija nav parādība, ko gaidīt. Motivācija ir tā, ko mēs paši veidojam. Viena lieta ir savas vēlmes formulēt, tomēr to sasniegšana ir mērķtiecīgs process. Lai kaut ko sasniegtu, ir nepieciešami stingri principi un ieradumi. Gala rezultātā nopietns darbs ir tas, kas dod panākumus. 

 

15. Nebaidies no neveiksmēm!

Neveiksmes, protams, nav patīkamas. Taču ikviens zina teicienu, ka nekļūdās tikai tie, kuri neko nedara. Neveiksme dod iespēju mācīties un pilnveidoties. Neveiksme var parādīt, kas ir jādara citādāk, lai gūtu satriecošus panākumus. 

 

16. Nekautrējies iedvesmoties no labiem piemēriem!

Noteikti ir cilvēki, kurus apbrīno par paveikto un sasniegto. Parasti viņu panākumu atslēga slēpjas lielā darbā. Tā vietā, lai sāktu audzēt sevī pārliecību, ka "viņiem noteikti viss ir nācis ļoti viegli", labāk sazinies ar kādu no viņiem un aprunājies par grūtībām un to pārvarēšanu. 

 

Avots: Forbes.com

Saistītie raksti