Kā tikt vaļā no liekiem virtuves priekšmetiem?

Katrā virtuvē un katrai saimniecei ir savi iemīļotie darbarīki, par kuru lietderību citi varbūt rauc degunu, tomēr mājsaimniecību aptaujas rāda, ka tā dēvētajās vecajās Eiropas Savienības valstīs (kur valda lielāka labklājība nekā jaunajās) vidusmēra virtuvē atrodas vidēji 50 neizmantotu, tātad lieku, priekšmetu un ierīču. 

 

Ģenerālā revīzija nepieciešama arī virtuvē. FOTO: www.unsplash.com

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Ģenerālā revīzija nepieciešama arī virtuvē. FOTO: www.unsplash.com

Laiks pirms svētkiem ir piemērots laiks, lai izrevidētu māju, dzīvokli un arī virtuvi, atbrīvojoties no visa liekā. Protams, pēc saviem ieskatiem.

Kā to izdarīt ar virtuves priekšmetiem/ierīcēm? Paņemot rokās katru no tiem, aptaustot, sajūtot un godīgi atbildot uz šādiem jautājumiem:

  • vai šis priekšmets man patīk;
  • vai tas vispār vēl darbojas;
  • ja darbojas, cik bieži es to izmantoju.

 

Ja atbilde uz pirmajiem diviem jautājumiem ir nē, tad nav ko vilcināties un no šā priekšmeta ir jāatbrīvojas uzreiz. Ja uz trešo jautājumu grūti atbildēt precīzi, arī tas par kaut ko liecina – acīmredzot šis piederums netiek izmantots tik bieži, lai bez tā nevarētu iztikt. Ja tik un tā ir grūti pieņemt lēmumu, noder šāds paņēmiens: šos priekšmetus saliek atsevišķā kastē un kasti novieto pēc iespējas tālāk, piemēram, pagrabā vai šķūnīti. Pēc trim vai četriem mēnešiem var izdarīt secinājumu: ja šajā laikā nav radusies vajadzība pēc šā priekšmeta, no tā var šķirties mierīgu sirdi.

 

Reklāma
Reklāma

Interesanti
TOP 10 virtuves priekšmeti, kas iegādāti vai saņemti dāvanā un īstenībā netiek izmantoti (dati no Vācijas, Austrijas un Šveices):

 

  1. Aparāts popkorna gatavošanai.
  2. Piena putotājs.
  3. Sulu spiede.
  4. Elektriskais nazis.
  5. Elektriskais olu vārītājs.
  6. Aparāts saldējuma gatavošanai.
  7. Elektriskā vafeļu panna.
  8. Elektriskās piparu dzirnaviņas.
  9. Spageti dozētājs.
  10. Virtuves kombains.
     

Avots: Jauns.lv, žurnāls "100 labi padomi"

Saistītie raksti