Latvijas Leļļu teātrī pirmizrāde visai ģimenei – "Īkstīte"

Latvijas Leļļu teātrī 6. martā pirmizrādi piedzīvos liriskā pasaka “Īkstīte” Lailas Kirmuškas režijā - tā tapusi ģimenēm ar bērniem no 3 gadu vecuma. Valda Pavlovska dramatizējums un dziesmu teksti Hansa Kristiana Andersena pasaku pārvērtuši emocionālā skatuves stāstā par labestības spēku, draudzību un spēju nepadoties grūtību priekšā.

Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto.

 

Īkstīte ir smalka un glezna kā visskaistākās rozes ziedlapiņa. Taču, kad dzīve ierauj negaidītos piedzīvojumos un pārbaudījumos, trauslajai ziedu meitenītei nākas atrast sevī pacietību, izturību un drosmi, tiekoties ar rijīgajiem zirnekļiem, trakajām ozolvabolēm, mantrausīgo kurmi, nejauko krupi un viņa dēlu. Taču Īkstītei ir kāds īpašs draugs, kurš visbēdīgākajā brīdī nepamet viņu nelaimē. 

 

Režisore Laila Kirmuška: “Tas ir arī stāsts par spēku un spēju to atrast sevī sarežģītās situācijās. Tu nevari tikai sēdēt un raudāt. Paraudi, bet tad sāc domāt, kā izkļūt no tām briesmām. Bērni to tikai mācās – sākumā mamma vai tētis vienmēr ir blakus, bet tā nebūs mūžīgi. Mēs izrādē pieskaramies šim dzīves cikliskumam – tu sākumā vari iedot tam asniņam siltumu, rūpes, kamēr tas vēl ir maziņš un trausls, bet jāaug tam būs pašam. Bet tas, kas Īkstītei palīdz augt un pastāvēt par sevi, ir šī uzsūktā labestība – tie, pret kuriem viņa bijusi laba, vajadzīgajā brīdī dod uzmundrinājumu un ticību sev. Arī nedarīt otram ļaunu, pat ja viņš nav tavs draugs, taču spēt aiziet prom no tiem, kuri nav tev labvēlīgi. No vienas puses it kā mazas, no otras – ļoti lielas tēmas, tāpat kā pati Īkstīte.”

 

Izrāde "Īkstīte"

Reklāma
Reklāma

 

Izrādes vizuālo noformējumu veidojusi māksliniece Anita Znutiņa-Šēve, mūzikas autors ir Kristaps Krievkalns, bet lomas atveido Lienīte Osipova un Miķelis Žideļūns. Tuvākās izrādes 6. un 29. martā, 9. un 25. aprīlī un 23. maijā. Biļetes nopērkamas visās Biļešu paradīzes tirdzniecības vietās un internetā www.bilesuparadize.lv

 

Ieskaties: www.lelluteatris.lv