Īsts vīrietis. Kāds viņš ir?

Kāds ir “īsts” vīrietis? Vai ģimenes cilvēks, kurš nes mājās lielo mamutu, ir rūpīgs tēvs? Varbūt dzelzs muskuļu kalns, kurš sporta zālē pavada visus vakarus? Vai stilīgs meteroseksuālis? Vai Alfa tēviņš, kuram seko izbadējušies sieviešu skatieni?
Īstu vīrieti vispār neinteresē tas, vai citi viņu uzskata par īstu.

FOTO: Shutterstock.com

Īstu vīrieti vispār neinteresē tas, vai citi viņu uzskata par īstu.

Psihologs Mihails Labkovskis, kas izceļas ar diezgan skarbiem un trāpīgiem citātiem, nosauc piecas svarīgākās īpašības, kurām jāpiemīt "īstam" vīrietim. 

 

Vissvarīgākā - īstam vīrietim ir vienalga, vai kāds viņu uzskata par pietiekami "īstu". Viņu arī maz uztrauc dzimumstereotipi, kas sadala lietas, "sievišķīgās" un "vīrišķīgās". Vienīgais kritērijs ir tas, kas patīk viņam. Un pilnīgi vienalga, ko par to domā sociums.

 

Otrkārt, īsts vīrietis nebaidās uzņemties atbildību. Viņa neveiksmēs nav vainīga politiķi, ekonomisti, bankas, kaimiņi, draugi vai ienaidnieki, sieva vai kaimiņiene. Viņa dzīvē visas veiksmes un neveiksmes ir paša nopelnītas. Viņam arī neskauž, ja kādam ir paveicies vairāk, ir labāki sakari, izdevīgāka draudzība ar bosu vai bagātāki vecāki. Īstam vīrietim ir savs ceļš ejams, un viņš to arī iet. 

Treškārt, īsts vīrietis spēj tikt galā ar neveiksmēm. Tas nenozīmē, ka viņa dzīvē vispār nav neveiksmes. Tās ir! Viņa bizness var bankrotēt, sieva aiziet, viņš ir palaidis garām iespēju... Bet pēc kritiena viņš pieceļas un iet tālāk. Viņš nenodarbojas ar sevis vainošanu, nebet pelnus uz galvas un nemeklē vainīgos pagātnē. Dzīve ir tāda, kāda tā ir. To ir jādzīvo šeit un tagad, bet no neveiksmēm var iegūt labas mācības.

 

Reklāma
Reklāma

Ceturtkārt, īsts vīrietis dzird un saprot vārdu "nē". Ja viņam pasaka "nē",  tas neizraisa spītīgu vēlmi pierādīt pretējo un panākt savu. Ja viņam patīk sieviete, viņš droši sper pirmo poli, nebaidās atklāt savas simpātijas un jūtas. Bet viņam nav vajadzības kādu "iekarot" , jo viņa pašvērtība vispār nav saistīta ar sievietes atzinību. Pat tad, ja viņš vispār nevienai nepatīk, tas viņu emocionāli neiznīcina. 

 

Attiecības šāds vīrietis veido ne pēc patriarhāta likumiem, bet izvēlas līdzvērtīgas, sagaidot, ka sieviete no savas puses nespēlēs spēles un negaidīs, ka iniciatīva ir tikai vīrieša ziņā. 

Piektkārt, viņš mīl sevi. Viņam patīk tas, ko viņš dara, kā izskatās. Dzīvi viņš uztver ar interesi un dara to, kas patīk pašam. Viņam nav jāatbilst un jāattaisno uz viņu liktās cerības.

Viss kopā veido "īstu" vīrieti, kas prot ņemt un dot, atbalstīt citus un pieņemt palīdzību, ja pašam tāda ir vajadzība.