Autokrēsliņu pirkšanas ceļvedis: kā izvēlēties labāko savam bērnam

Autokrēsliņš, gluži tāpat kā gultiņa un ratiņi, ir viens no pirmajiem ieguldījumiem, ko veic jaunie vecāki. Turklāt, ņemot vērā, ka bērni aug ātri, autokrēsliņa izvēle būs jāveic vairākas reizes. 

Izvēloties autokrēsliņu, svarīgi, lai tas atbilstu visiem drošības standartiem un patiktu vizuāli

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Izvēloties autokrēsliņu, svarīgi, lai tas atbilstu visiem drošības standartiem un patiktu vizuāli

Taču izvēle nav nemaz tik vienkārša, kā sākumā varētu šķist - ir skaidrs, ka, izvēloties autokrēsliņu, svarīgi, lai tas atbilstu visiem drošības standartiem un patiktu vizuāli. Tomēr ir arī citi aspekti, kam vajadzētu pievērst uzmanību, lai sēdeklītis kalpotu ilgi un labi. Par tiem vairāk turpinājumā. 

 

Par bērna pārvadāšanu neatbilstoši saistošajiem noteikumiem, autovadītājs var saņemt naudas sodu un divus soda punktus.

 

Bērna drošība automašīnā 

Saskaņā ar likumdošanu bērnu automašīnā atļauts pārvadāt tikai vecumam un svaram atbilstošā autokrēsliņā vai paliktnītī. Bērnam noteikti jābūt arī piesprādzētam ar drošības jostām. Šie noteikumi attiecas uz bērniem, kuru augums ir mazāks par 150 cm. 

 

Par bērna pārvadāšanu neatbilstoši saistošajiem noteikumiem, autovadītājs var saņemt naudas sodu un divus soda punktus.

 

Bērns līdz 15 mēnešu vecumam obligāti jāpārvadā ar skatu pretēji braukšanas virzienam. Tomēr drošības nolūkos šāda veida pārvadāšanu vajadzētu praktizēt līdz bērna 2 gadu vecumam.

 

 

Autokrēsliņu iedalījums 

Autokrēsliņi tiek iedalīti vairākās kategorijās, ņemot vērā bērna svaru:

    • 0/0+ grupas autokrēsliņi paredzēti bērniem līdz aptuveni 13 kilogramiem - lielākoties tas atbilst vecumposmam no dzimšanas līdz 12 vai 15 mēnešiem. Šie autosēdeklīši formas ziņā atgādina šūpulīti, lai mazulim tajā būtu ērti gulēt. Labākā izvēle būs sēdeklītis ar piecu punktu drošības sistēmu - tie nodrošina īpaši drošu fiksāciju. Pieejami arī krēsliņi ar trīs vai četru punktu drošības sistēmu. Lai sēdeklītis būtu vienkāršāk pārnēsājams, vērts izvēlēties modeli ar nolokāmu rokturi. Svarīga piebilde - bērns līdz 15 mēnešu vecumam obligāti jāpārvadā ar skatu pretēji braukšanas virzienam. Tomēr drošības nolūkos šāda veida pārvadāšanu vajadzētu praktizēt līdz bērna 2 gadu vecumam;

    • 1. grupa atbilst 9 - 18 kg svaram - šīs grupas sēdeklīši piemēroti bērniem vecumā no 7 mēnešiem līdz 4,5 gadiem. Izvēloties autosēdeklīti, svarīgi, lai tā lences būtu pietiekami platas.  Tikpat būtiski, lai bērna galva nebūtu augstāk par autosēdeklīša atzveltni - vēlama vismaz 3 cm distance;

Reklāma
Reklāma

    • 2. grupas autokrēsliņi paredzēti bērniem no aptuveni 15 līdz 25 kilogramiem - tas parasti atbilst bērniem vecumā no 4 līdz 6 gadiem. Lielākoties tas ir paliktnis ar atzveltni. Bērns šajā gadījumā tiek piesprādzēts ar automašīnas drošības jostu;

    • 3. grupas autosēdeklīši piemēroti bērniem no 22 līdz 36 kg - tie būs piemēroti bērniem no 6 līdz 11 gadu vecumam.

 

Jāņem vērā, ka svars un vecums tiek norādīts aptuveni - autosēdeklītis vienmēr jāpiemeklē katram bērnam individuāli. 

 

Ir svarīgi izvēlēties bērna vecumam un svaram atbilstošu autokrēsliņu - pretējā gadījumā būtiski samazinās drošības risinājumu efektivitāte. Jāņem vērā, ka svars un vecums tiek norādīts aptuveni - autosēdeklītis vienmēr jāpiemeklē katram bērnam individuāli. 

 

 

Kur iegādāties autokrēsliņu?

Ja aktuāla autokrēsliņa iegāde, viena no iespējām ir doties uz kādu no specializētajiem bērnu preču veikaliem. Bet, ja vēlaties ietaupīt laiku, vērts ieskatīties interneta veikalu piedāvājumā.

Interneta veikala 220.lv piedāvājumā autokrēsliņi un citas preces bērniem. Tā ir iespēja iepirkties jebkurā sev ērtā brīdī - pat neizejot no mājām. 

 

Plašais piedāvājumu klāsts ļaus ikvienam izvēlēties savām vajadzībām un iespējām atbilstošāko risinājumu, turklāt, izmantojot ērto meklēšanas funkciju, ātri var atlasīt sev interesējošās preces un tās savstarpēji salīdzināt. 

 

Pircēju ērtībām tiek nodrošināta ērta pasūtījuma noformēšana, kā arī  piedāvātas vairākas piegādes iespējas. Der arī zināt - iepērkoties internetā, spēkā ir distances līgums, kas nosaka, ka pircējam ir tiesības 14 dienu laikā atdot preci atpakaļ veikalā, ja tā kāda iemesla dēļ neatbilst viņa prasībām.

 

Labākie autokrēsliņi un citas preces bērniem - interneta veikalā 220.lv šeit. Ieskatieties jau tūlīt!