Laika prognoze nedēļai. Gaidāmi mīnusi

Šonedēļ Latvijā gaidāms vēsāks laiks un palaikam būs nokrišņi, prognozē sinoptiķi.

Lielākais sals gaidāms naktī uz piektdienu un sestdienu - gaisa temperatūra vietām var pazemināties līdz -10 grādiem.

FOTO: Shutterstock.com

Lielākais sals gaidāms naktī uz piektdienu un sestdienu - gaisa temperatūra vietām var pazemināties līdz -10 grādiem.

Naktī uz otrdienu gaisa temperatūra pazemināsies līdz 0..-5 grādiem. Otrdien no dienvidrietumiem valsti sāks šķērsot nokrišņu zona, lietus un sniegs daudzviet gaidāms arī trešdien, tai skaitā vietām - galvenokārt valsts ziemeļos - iespējama stipra snigšana.

Atbilstoši pašreizējām prognozēm lielākais sals gaidāms naktī uz piektdienu un sestdienu - gaisa temperatūra vietām var pazemināties līdz -10 grādiem.

Maksimālā gaisa temperatūra dienas laikā gaidāma -1..+6 grādu robežās.

Pūtīs lēns līdz mērens mainīga virziena vējš.

Pirmdien augsta spiediena atzara ietekmē daudzviet debesis skaidrosies un vienīgi rīta stundās dažviet austrumu rajonos būs īslaicīgi nokrišņi - galvenokārt slapja sniega veidā. Pūtīs mērens līdz mēreni stiprs rietumu, ziemeļrietumu vējš, daudzviet pastiprinoties brāzmās līdz 15-16 m/s. Maksimālā gaisa temperatūra dienas laikā būs +2...+5°, bet naktī uz otrdienu gaidāms sals gandrīz visā valsts teritorijā, kad gaisa temperatūra būs +1…-5° robežās.

Otrdien Latvijai pietuvosies ciklons un teritoriju no rietumiem šķērsos nokrišņu zona, līdzi nesot slapju sniegu un sniegu.

Reklāma
Reklāma

Dažviet zemi pārklās neliela sniega kārta. Pūtīs mērens dienvidu puses vējš, kas pastiprināsies naktī uz trešdienu, kā arī trešdien dienas laikā, kad vēja brāzmas rietumu un centrālajos rajonos sasniegs 15-18 m/s. Gaisa temperatūra būs 0…+5° robežās.

Darba nedēļas otrajā pusē debesis lielākoties aizklās mākoņi un pa laikam gaidāmi nokrišņi - galvenokārt slapjš sniegs un sniegs. Dominēs lēns līdz mērens dienvidu puses vējš. Nakts stundās teritorijas lielākajā daļā termometra stabiņš noslīdēs zem 0°, bet dienas laikā nepārsniegs +1...+4°. 

Pēc šī brīža prognozēm nedēļas nogalē gaidāms vējainākais un aukstākais laiks nākamnedēļ. Latvijai pietuvojoties jaunam ciklonam, daudzviet vēja brāzmas sasniegs 15-18 m/s, bet piekrastes teritorijās arī 20-23 m/s. Kā arī kļūs vēsāks un dažviet, galvenokārt austrumos, arī dienas laikā saglabāsies negatīva gaisa temperatūra.

 

Raksta sagatavošanā izmantota informācija no Meteo.lv