Gribi laimīgas attiecības – neseko savam partnerim sociālajos tīklos

Reti kurš piekritīs viedoklim, ka dzīve bez sociālajiem tīkliem ir labāka nekā ar tiem. Tomēr aizvien biežāk redzams, ka cilvēki savus apkārtējos sāk vērtēt pēc tā, vai tie sociālajā vidē ir pauduši viņiem atbalstu ar “patīk”, “sirsniņu” vai ierakstot kādu glaimojošu komentāru.

 

Mūsdienās aizvien biežāk sociālā vide ir iemesls pāru nesaskaņām

FOTO: Shutterstock.com

Mūsdienās aizvien biežāk sociālā vide ir iemesls pāru nesaskaņām

Pavisam nemanāmi virtuālā pasaule pārņem realitāti un nereti soli pa solim bojā attiecības. Tiesa, vissāpīgāk ir tad, ja tas notiek ar vistuvākajiem vai pat ar dzīvesdraugu. Portāls menshealth.com apkopojis patiesus stāstus, kuros cilvēki dalās nepatīkamā pieredzē, ka reizēm labāk “nesekot” savam partnerim sociālajā vidē.

Tieši sociālie tīkli esot bijuši par iemeslu Niamas negatīvajai pieredzei privātajā dzīvē. Viņa esot ļāvusi tiem ietekmēt savas emocijas un attieksmi. Niama atzīstas, ka periodiski pārbaudījusi savus partnerus – kam viņi “seko” un kādas bildes ievieto. Tas bieži licis justies slikti par savu izskatu un novedis pie kompleksiem.

Tieši šobrīd Niama esot laimīgās attiecībās sešus mēnešus. Jāpiebilst, ka viņa vairs “neseko” partnera aktivitātēm sociālajos medijos.

 

Citāda pieredze ir Janam un Amberai. Lai arī kopā viņi ir piecus gadus, tomēr izvēle “nesekot” otram sākotnēji nav bijusi apzināta. Vēlāk viņi esot apjautuši, ka tas nākot attiecībām par labu.
 

Virtuālā vide esot kā istaba, kur atpūsties vienam no otra. Tas gan nenozīmējot, ka viņi tur drīkst flirtēt ar citiem – viņi vienmēr viens otru cienot un respektējot.



Ambera arī norādījusi, ka tādas situācijas, kad otrs ir tiešsaistē un veic ierakstus, bet neatbild uz personīgi nosūtītu vēstuli, varētu viņā izraisīt greizsirdību un nevajadzīgus dusmu uzplūdus.

 

Reklāma
Reklāma

Attiecību eksperte Mērija Salivana (Maria Sullivan) norāda, ka pats galvenais ir tikties ar savu partneri reālajā dzīvē un kopā kvalitatīvi pavadīt laiku. Tas, vai sekot partnerim sociālajos tīklos, neesot tik būtiski, ja pāris ir harmoniskās attiecībās un mīl viens otru. Salivana uzskata, ka veselīgās attiecībās nemaz nevajadzētu rasties strīdiem sociālo tīklu dēļ. Ja tomēr nolemts “nesekot”, tad otram vajadzētu to saprast un akceptēt šādu lēmumu.

 

Jāatgādina, ka par nemanāmu virtuālās vides ietekmi uz cilvēka dzīves kvalitāti sabiedrībā diskutēts daudz. Ja pieaugušie lielākoties spēj kritiski novērtēt informāciju un savu reakciju, tad visvairāk negatīvai ietekmei pakļauti tieši bērni un pusaudži.

Drossinternets.lv norāda biežākās sekas: cilvēki nereti tiek vērtēti pēc ārējā izskata, tiek izkropļota izpratne par laimīgas dzīves standartiem, palielinās sevis salīdzināšana ar citiem, greizsirdība un depresīvs noskaņojums.


No portāla Jauns.lv

Saistītie raksti