4 veidi, kā minerālūdens var noderēt ēst gatavošanā

Gāzēts minerālūdens nav lietojams tikai slāpju dzesēšanai - gudri pavāri un saimniecītes zina, ka tas lieliski noderēs arī cepeša, mīklas un biezpiena gatavošanā.

 

FOTO: Shutterstock.com

1. Lai vistas fileja cepoties nekļūtu sausa, pirms cepšanas to aplej ar nelielu daudzumu gāzēta minerālūdens. Gāze no burbulīšiem iekļūs gaļā un neļaus tai izsausēt.

2. Gāzēts minerālūdens noder arī cūkas un liellopa gaļas pagatavošanai, piemēram, cepetim un steikam, – tad vajadzēs mazāk taukvielu. Rīkojas šādi: pannā ar pretpiedeguma pārklājumu uzvāri 3 ēdamkarotes gāzēta minerālūdens. Liec iekšā ar garšvielām ierīvētu gaļu un uz straujas uguns apcep no abām pusēm. Kad ūdens izgaro, pielej vēl mazliet, lai gaļa nepiedeg. Atkārto tik ilgi, līdz gaļai izveidojas stingra garoziņa, bet iekšpuse izcepusies, cik jēlu vai gatavu vēlas.

3. Dažas ēdamkarotes gāzēta minerālūdens padara pankūku, vafeļu un biskvīta mīklu gaisīgāku. Šis ieteikumu var izmantot arī olu ēdienu tapšanā, piemēram, olu kulteņa un makaronu mīklas gatavošanā.

4. Gāzēts minerālūdens biezpiena ēdienos, it sevišķi saldajos, palīdz ietaupīt kalorijas. Tas padara vājpiena biezpienu krēmīgāku. Lai pagatavotu garšīgu desertu, nav obligāti jāņem trekns biezpiens, tā vietā var izmantot liesu vājpiena biezpienu, ko rūpīgi sakuļ ar pāris (vai vairāk) karotēm gāzēta minerālūdens.

Reklāma
Reklāma


 

No žurnāla "100 labi padomi"