9. martā Rīgas Dzemdību namā bezmaksas pasākums topošajiem un jaunajiem tētiem. Piesakies!

9.martā plkst.17:30 Rīgas Dzemdību nama Melka auditorijā notiks īpašs pasākums – lekciju cikls – tētiem, kuru vadīs šovmenis ar jaunā tēta pieredzi – Renārs Zeltiņš. Pasākumā uzstāsies dažādu jomu speciālisti – vecmātes Laila Laganovska un Līga Kalniņa, psiholoģe Vita Jurševska, ārsts psihoterapeits Artūrs Miksons, vecāku organizācija “Mammamuntetiem.lv” vadītāja Inga Akmentiņa-Smildziņa un citi. Dalība pasākumā bez maksas. 

Topošie un jaunie tēvi ir gatavi un zina, kā atbalstīt savu partneri un aprūpēt mazuli, bet viņiem nepietiek zināšanu, kā palīdzēt pašiem sev.

FOTO: Shutterstock.com

Topošie un jaunie tēvi ir gatavi un zina, kā atbalstīt savu partneri un aprūpēt mazuli, bet viņiem nepietiek zināšanu, kā palīdzēt pašiem sev.

"Nesenā aptaujā, kuru veicām, lai noskaidrotu, kādus vēl jautājumus topošie un jaunie tēvi vēlētos apspriest Dzemdību nama Ģimenes skolas nodarbībās, atklājās, ka arī stiprajam balstam – tētim – ir savas šaubas, problēmas, nedrošība un neziņa. Jo,  kamēr gaidību laikā uzmanības centrā ir topošās māmiņas fiziskā un emocionālā labsajūta, savukārt pēc dzemdībām – pasaulē nākušais mazulis, tēti bieži vien savas šaubas, dažkārt arī aizvainojumu vai bailes, noklusē," stāsta Rīgas Dzemdību nama sabiedrisko attiecību speciāliste Baiba Auzāne.

 

Ko atklāja aptauja?

Studentu vecuma puiši, kuri tikko uzzinājuši par gaidāmo ģimenes pieaugumu, baidās, ka bērna ienākšana ģimenē apgriezīs spārnus viņu pašu sapņiem un nākotnes plāniem, ka vairs neatliks laika draugiem un hobijiem. Lielo vairumu uztrauc jautājums par finansēm, pieaugot vajadzībām, kā arī – vai pietiks praktisku iemaņu, piemēram, prasme aprīkot mājokli tā, lai tas būtu bērnam drošs.

Lasot aptaujas atbildes, var secināt, ka jaunie vīrieši jūtas zinoši par jautājumiem, kas saistīti ar partneres grūtniecības norisi, viņas fizioloģiskajām un emocionālajām vajadzībām, tikmēr par to, kur pašiem saņemt palīdzību krīzes situācijās, vai kā tikt galā ar pieaugošu stresu par jaunajām rūpēm – aptaujātajiem respondentiem zināšanu trūkst.


Tātad topošie un jaunie tēvi ir gatavi un zina, kā atbalstīt savu partneri un aprūpēt mazuli, bet viņiem nepietiek zināšanu, kā palīdzēt pašiem sev.

 

Reklāma
Reklāma

Vēloties sniegt topošajiem un jaunajiem tētiem draudzīgu atbalstu, zināšanas, pieredzi un praktiskus padomus, 9.martā plkst.17:30 Rīgas Dzemdību nama Melka auditorijā notiks īpašs pasākums tētiem, kuru vadīs šovmenis ar jaunā tēta pieredzi – Renārs Zeltiņš.

 
Pasākumā uzstāsies gan Dzemdību nama pārstāvji, gan virkne spožu lektoru, kurus esam pieaicinājuši, lai aptvertu pēc iespējas plašāku tēmu loku. Pasākumam ir sarunu formāts – būs iespēja uzdot jautājumus un saņemt atbildes. Lai pasākums būtu pieejams pēc iespējas plašākam lokam, tas tiks translēts arī tiešraidē sociālajos tīklos. Pasākums ir bezmaksas, bet tā kā vietu skaits zālē ir ierobežots, nepieciešama iepriekšēja reģistrācija. Elektroniska reģistrācija: ej.uz/rdn-teti

 

Pasākuma programma:

  • “Trijstūris dzemdībās: topošā māte - topošais tēvs - vecmāte”. Lektores Laila Laganovska, Līga Kalniņa, vecmātes, Rīgas Dzemdību nams.
  • “Kam pieder karaļa tronis ģimenē pēc bērna piedzimšanas?”. Lektore Vita Jurševska, psiholoģe, Rīgas Dzemdību nams.
  • “Kā plānot ģimenes budžetu, pieaugot vajadzībām?”. Lektors Rihards Lakstīgals, Luminor sadarbības vadītājs.
  • “Tētis - dusmu konteineris bērna mammai?” Lektors Artūrs Miksons, ārsts psihoterapeits, RSU Psihosomatikas un psihoterapijas klīnika.
  • “Kas tētim jāzina par sava bērna drošību?”. Lektore Inga Akmentiņa-Smildziņa, vecāku organizācija “Mammamuntetiem.lv” vadītāja.
  • “Pārstrādājies tēvs… Kā nepieļaut un labot kļūdas?” Lekotrs Jānis Erts, atbalsta programmas “Plecs” stratēģiskais vadītājs.