Mencas knēdeļu buljona zupa - zupa gardēžiem

 18. februāris 2020 12:00 Recepte

Zivis ir veselīga uztura neatņemama sastāvdaļa. Tās ir bagātas ar polinepiesātinātajām omega-3 taukskābēm, esenciālām taukskābēm un taukos šķīstošajiem vitamīniem – D, A, K un E. Kā norāda veselīgas ēšanas eksperte, sertificēta uztura speciāliste Olga Ļubina, ir vērts iekļaut zivis savā ikdienas ēdienkartē vismaz divas reizes nedēļā.


Izvēloties atbilstošas receptes, zivis un jūras veltes iespējams uzturā iekļaut biežāk. Publicitātes foto


Piedāvājam Rimi šefpavāra Normunda Baranovska izstrādātu recepti zupai, ar kuru varēsiet pārsteigt savus draugus un ģimeni.


Nepieciešams
Knēdeļiem:
200 g mencas filejas 
1 olas baltums
¼ tējk. malta muskatrieksta
½ tējk. sāls
70 ml saldā krējuma

Zupai:
200 g Ramen nūdeļu
100 g pākšu pupiņu Rimi
100 g šitake sēņu
2 nori lapas
30 g spinātu Rimi
2 olas
Pipari pēc garšas

Buljonam: 
600 ml dārzeņu vai zivs buljona
2 ēd. k. gaišās sojas mērces
1 tējk. austeru mērces
1 ēd. k. zivju mērce ICA Asia
1 gab. citronzāles
1 čili
5 mm ingvera
1 laima sula
½. tējk. brūnā cukura
Sāls pēc garšas

Pagatavošana 
Gatavo buljonu, pievieno visas sastāvdaļas un ļauj tvaicēties un sajaukties garšām vismaz 30 minūtes. Paralēli sagatavo knēdeļus: samal visas sastāvdaļas krēmīgā masā un liec uz 20 minūtēm ledusskapī. Vāri olas 5 minūtes un nolobi. Nokās buljonu, pārliecinies par garšu, vai ir pietiekami pikanta un vai pietiek laima skābuma. Buljonu liec atpakaļ sildīties. Pievieno sagrieztas sēnes un pākšu pupiņas. Ar divām karotēm veido knēdeļus un vāri tos 2 minūtes buljonā. Kad knēdeļi uzvārījušies, liec buljonam klāt nūdeles. Pasniedz traukos, pievienojot uz pusēm pārgrieztu olu, piparus un mazākos gabaliņos sagrieztu nori lapu.