"Mīlu sevi" personību attīstošas kārtis iedvesmai un atziņām

2019. gada nogalē dizaina un papīrlietu veikals "Manilla" sadarbībā ar personības izaugsmes un pāru attiecību konsultanti Līvu Spuravu laida klajā personības izaugsmes un iedvesmas kārtis iekšējām pārmaiņām “Mīlu sevi”. Pirmā tirāža tika strauji izpārdota, kas tikai parāda, ka šī tēma šobrīd ir ļoti aktuāla. Nu veikalā ir pieejama kāršu otrā tirāža un tās atkal pieejamas iegādei.

Foto autore - Daiga Ellaby.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto autore - Daiga Ellaby.

Šajā saspringtajā, ātrajā, rūpju un pienākumu piepildītajā dienas ritmā, kurā pašlaik dzīvojam, mēs par sevi aizmirstam. Savas vajadzības, sajūtas, emocijas, fizisko un emocionālo labsajūtu "noliekam malā" ar domu, ka kādreiz pienāks laiks arī sev. 

 

Bet tāds brīvais brīdis nepienāk un nepienāk. Ar katru dienu mēs aizejam arvien tālāk paši no sevis. Beigu beigās attopoties, ka vairāk nav ne jausmas, kas ar mums notiek – kādēļ vairs nejūtam dzīvesprieku, motivāciju, kādēļ ir regulārs aizkaitinājums, neapmierinātība gan ar sevi, gan citiem. Ir pārgurums, izdegšana, nespēja izjust ne tikai lielus un grandiozus, bet arī nelielus ikdienas priekus. Iespējams veģetatīvā distonija, depresija vai kāda fiziska saslimšana, kas radusies ilgstoša stresa rezultātā. Dusmas, trauksme, iekšējā spriedze, kas sakrājas un kā no vulkāna uziet gaisā neīstajā vietā un laikā, ir kā signāls, ka ir laiks apstāties. Parasti ciet ne tikai tu pati, bet arī tavi tuvākie. 

Mēs tik bieži dzīvojam neapzinoties, ka mērķi, uz kuriem tiecamies, sapņus, kurus realizējam, nemaz nav mūsu pašu uzstādīti.

Nemitīgās augstās prasības pret sevi, vēlēšanās būt par izcilnieci/labo meiteni jau no bērnības/skolas gadiem ir iesakņojusies tik dziļi, ka tagadējā dzīve ir tikpat kā skolas solā, cenšoties iegūt “labas atzīmes, skolotāju vai vecāku atzinību”, tikai šoreiz no apkārtējiem cilvēkiem. Visa dzīve paskrien, nevis dzīvojot to ar pilnu krūti, bet – cenšoties pierādīt, ka esam labi, vērtīgi, mīlestības vērti – ar izdarīto darbu, sasniegto kalnu un perfekcionisma palīdzību, tikai apmierinājuma sajūta kā nepienāk, tā nepienāk. Mēs tik bieži dzīvojam neapzinoties, ka mērķi, uz kuriem tiecamies, sapņus, kurus realizējam, nemaz nav mūsu pašu uzstādīti, tās ir prasības un gaidas, kuras mums tika uzliktas bērnībā. Un nu visa pieaugušā dzīve tiek pavadīta, tos īstenojot. Aizmirstot par sevi. 

Atskārstot, ka šāda problēma mūsdienās ir ļoti izplatīta, tika radītas personības izaugsmes un iedvesmas kārtis iekšējām pārmaiņām, kuras sievieti var vest tuvāk pašai sev divpadsmit nedēļu garumā. Ar uzdevumiem katras nedēļas septītajā dienā, kuri ļaus iegūt jaunu pieredzi, paskatīties uz sevi mazliet no malas, apzināties sevi un savas patiesās vajadzības un vēlmes. 

Radītas personības izaugsmes un iedvesmas kārtis iekšējām pārmaiņām, kuras sievieti var vest tuvāk pašai sev divpadsmit nedēļu garumā.

Reklāma
Reklāma

Rūpes par sevi, savu fizisko un emocionālo labklājību ir pamatā harmoniskai personībai, kas savukārt ir pamatā harmoniskām attiecībām ar pārējiem – ar partneri, ģimeni, vecākiem, draugiem, kolēģiem. Regulāras rūpes par sevi ar laiku rada labvēlīgu augsni sevis iepazīšanai, sevis pieņemšanai un mīlestībai pret sevi, uz ko tik ļoti tiecamies mēs visas. Tikai bieži vien šī mīlestība pašai pret sevi, pašvērtība tiek meklēta ārpusē, citos cilvēkos, apkārtējo padomos un viedokļos, kaut arī tas viss jau atrodas mūsos pašos. Ir vajadzīgs vien laiks sev, drosme sevi ieraudzīt, ar sevi iepazīties un sākt sevi pieņemt, lai nonāktu tuvāk sev, sadzirdētu savu sirds balsi, sajūtas, paļautos uz savu intuīciju. Tu pati vislabāk zini, kas tev ir vajadzīgs, tu pati zini visas atbildes uz saviem jautājumiem, ir vien jānonāk sev tuvāk un jāsāk sevi sadzirdēt un uzticēties. Kārtis tev palīdzēs to īstenot – lasi, ļaujies, dari, izpildi uzdevumus, ieklausies sevī, raksti un pieraksti – uzmanību vērs uz sevi, ne tikai citiem. Un tu redzēsi, kā beidzot sāksi justies ar sevi apmierinātāka, piepildītāka un vērtīgāka pati sev. Un apkārtējā pasaule atbildēs tev ar to pašu. 
Laimīga sieviete ir laimīga ģimene. Tu nevari rūpēties par citiem pirms neesi parūpējusies par sevi. Tava labsajūta ir tava atbildība. Tev izdosies! 

 

Par "Mīlu sevi" kārtīm: 

"Mīlu sevi" ir personību attīstošas kārtis iedvesmai un atziņām. Kārtis domātas katrai dienai divpadsmit nedēļu garumā. Mērķis, tās lietojot, lasot un pildot uzdevumus, ir radīt iekšējas, paliekošas pārmaiņas. Galvenā tēma "rūpes par sevi", to nozīme mūsu ikdienā, kā arī mani ieteikumi, pieredze ceļā uz tām. 

Tajās tu varēsi lasīt par perfekcionismu un to, kā tas mums traucē ikdienā, par to, kā no tā atbrīvoties, no kurienes tas radies. Tu varēsi lasīt par rūpēm par sevi, par to nozīmi, par ieguvumiem un ceļu, kā līdz šim lēmumam "rūpēties par sevi" nonākt. Par iespējamiem šķēršļiem un atrunām, ar kurām vari šajā ceļā sastapties. Par spēju baudīt, pieņemt sevi, par ieteikumiem, kā celt savu pašvērtējumu, kā spēt justies laimīgai ikdienā.

 

Kārtis "Mīlu sevi" meklē veikalā "Manilla".

Teksta autore: Līva Spurava - personības izaugsmes un pāru attiecību konsultante