Reizēm harmonijai vajag tik maz... Atklāti par lubrikantu nozīmi pāra intīmajā dzīvē

Gandrīz katra sieviete dažādos dzīves posmos saskaras ar situācijām, kurās būtu jālieto lubrikanti. 

Svarīgi atcerēties, ka ar sausuma sajūtām dzimumakta laikā saistītās problēmas lielā mērā ir atrisināmas

FOTO: Shutterstock.com

Svarīgi atcerēties, ka ar sausuma sajūtām dzimumakta laikā saistītās problēmas lielā mērā ir atrisināmas

Par intīmajām problēmām un dažādiem lubrikantu veidiem stāsta ginekoloģe reproduktoloģe, maksts ekoloģijas speciāliste un homeopāte Oksana Babula.

Nav noslēpums – sieviete ne vienmēr ir gatava dzimumaktam vienlaikus ar savu partneri. Šādos gadījumos gļotādā var rasties mikrotraumas, parādīties diskomforts un pat nelielas sāpes seksa laikā. Tādēļ maksts gļotādas sausums dažbrīd kļūst par nopietnu problēmu abiem partneriem. Prezervatīvs – pat ļoti plāns – rada lielāku berzi nekā āda, tādēļ frikciju (dzimumlocekļa kustība makstī) laikā pat pietiekami mitrinātā gļotādā var rasties mikrotraumas.

Lai izvairītos no problēmām, kas saistītas ar sausuma sajūtām dzimumakta laikā, ieteicams lietot maksts lubrikantus. Tos jums palīdzēs piemeklēt ginekologs vai farmaceits.

Lubrikantus uz ūdens bāzes droši var lietot kopā ar prezervatīviem. Tie neizraisa ķīmiskas reakcijas lateksā, tādēļ arī nebojā prezervatīvu. Lubrikanti uz ūdens bāzes mitrina maksts gļotādu pilnīgi dabīgā veidā, turklāt mitrināšanu pastiprina to sastāvā esošā hialuronskābe. Lubrikanti ar dabīgu alvejas ekstraktu mitrina, aizsargā un maigi kopj jutīgu ādu. Ieteicams lietot sievietēm ar noslieci uz maksts mikrofloras izmaiņām, tostarp – slimojot ar kandidozi.

Lubrikanti uz silikona bāzes veido lielisku aizsargslāni maksts gļotādai, turklāt ir ļoti ekonomiski, jo silikons neiesūcas ādā un gļotādā. Šādi lubrikanti neizžūst, tā nodrošinot slīdēšanu ilgu laiku bez nepieciešamības uzklāt tos atkārtoti pašā nepiemērotākajā brīdī. Silikona lubrikanti ir ideāli piemēroti sievietēm menopauzes laikā, kā arī der lietošanai dušā un baseinā, jo nešķīst ūdenī. Šos lubrikantus var izmantot kopā ar seksa rotaļlietām, kas izgatavotas no cietiem materiāliem, bet nav ieteicams lietot kopā ar silikona izstrādājumiem.

Svarīgi atcerēties, ka ar sausuma sajūtām dzimumakta laikā saistītās problēmas lielā mērā ir atrisināmas.

Mīli. Atraisies. Baudi.

ADAM & EVA LUBRIKANTI AR HIALURONSKĀBI PAPILDUS MITRINĀŠANAI 

“Adam & Eva Classic”
uz ūdens bāzes, ar hialuronskābi – papildu mitrināšanai, bez smaržas,
nodrošina dabīgo lubrikācijas sajūtu.

lubrikantilubrikanti“Adam & Eva Natural”
uz ūdens bāzes, ar dabīgās alvejas sulu un hialuronskābi – aizsargā un maigi kopj intīmās zonas jutīgo ādu.

“Adam & Eva Elite”
Unikāls sastāvs: uz ūdens un silikona bāzes – nodrošina ilgstošu lubrikāciju, īpaši piemēroti sievietēm menopauzes laikā.

Februārī  “Mēness’’ aptiekas ir  īpašs 1+1 akcijas piedāvājums visiem Adam&Eva lubrikantiem. Nenokavē!