TOP 3 fizioloģiskie iemesli, kas sievietēm traucē baudīt seksuālās attiecības

Ir brīži, kad cerētie jutekliskie tuvības mirkļi pārvēršas par nepatīkamu pieredzi tieši sievietei dažādu fizioloģisku saslimšanu dēļ. Kas ir biežāk sastopamās kaites, kas traucē sievietēm baudīt tuvību, stāsta ginekoloģe Dr. Ilze Lieljure.

Svarīgi apzināties savas problēmas un ar tām vērsties pie speciālista, lai atkal varētu dzīvot pilnvērtīgi un baudīt tuvības mirkļus

FOTO: Shutterstock.com

Svarīgi apzināties savas problēmas un ar tām vērsties pie speciālista, lai atkal varētu dzīvot pilnvērtīgi un baudīt tuvības mirkļus

Protams, primāri, lai sieviete varētu pilnvērtīgi baudīt seksuālo dzīvi, ir labas partnerattiecības. Attiecības, kurās partneri ciena viens otru un var pārrunāt savas sajūtas. Tomēr ir lietas, kas neatkarīgi no attiecībām reizi pa reizei skar sievietes un izraisa virkni nepatīkamu sajūtu.

 

1.Piena sēnīte

Bieži sastopama problēma ir piena sēnītes uzliesmojumi, kuri izraisa iekaisumu maksts gļotādā. Visbiežāk to provocē antibiotiķu lietošana dažādu saslimšanu gadījumā. Liela ietekme ir arī dzīvesveidam. Tas ir – uzturā pārlieku daudz tiek lietoti saldumi, saldināti dzērieni, par maz šķidruma. Arī miega režīma neesamība, pārslodze darbā un sadzīvē, biežas stresa situācijas, kā arī sintētisks, ciešs apģērbs var izraisīt piena sēnīti. 


Labā ziņa ir tāda, ka šīs uzskaitītās lietas sievietes pašas var mainīt un ietekmēt. Sarežģītāk ir saslimšanu gadījumā, kurām pavadošā blakne var būt piena sēnīte, piemēram, cukura diabēts. Vispareizākā rīcība šajā gadījumā ir doties pie ārsta un rast kopīgu risinājumu. Par to nevajag kautrēties, bet visu pamatīgi pārrunāt.

 

Galvenais ir apzināties savas problēmas un ar tām vērsties pie speciālista, lai atkal varētu dzīvot pilnvērtīgi un baudīt tuvības mirkļus.

 

Reklāma
Reklāma

2.Maksts sausums

Vēl viena izplatīta problēma, kas raisa diskomfortu, ir maksts sausums. Tā novērojama sievietēm pēc 50 gadiem un bieži ir saistīta ar hormonu izmaiņām sievietes ķermenī. Tomēr nereti novērots, ka ar to sastopas arī sievietes agrākā vecumā. Šobrīd ir pieejami kvalitatīvi medikamenti, lai to novērstu. Labāko risinājumu palīdzēs rast ginekologs.

 

3. Maksts noslīdējums

Nereti ir sastopams arī maksts noslīdējumus, kas varētu traucēt seksuālai dzīvei. Īpaši ar to var saskarties sievietes pēc atkārtotām dzemdībām. Arī šajos gadījumos vispareizāk ir lūgt ārsta padomu, jo risinājumi šai lietai var būt dažādi - reizēm pietiek ar iegurņa muskulatūras vingrojumu izstrādi un regulāru izpildīšanu, bet ir gadījumi, kad nepieciešama ķirurģiska iejaukšanās.

 

Pirmo reizi saskaroties ar kādu no šīm nepatīkamajām izjūtām, var rasties apmulsums vai neizpratne, ka rīkoties. Galvenais ir apzināties savas problēmas un ar tām vērsties pie speciālista, lai atkal varētu dzīvot pilnvērtīgi un baudīt tuvības mirkļus.

Saistītie raksti