Šonedēļ Latvijā bieži līs un snigs

Šonedēļ nedēļā laika apstākļus Latvijā noteiks vairāku ciklonu darbība, līdz ar to debesis klās mākoņi un bieži gaidāmi nokrišņi - lietus, slapjš sniegs un arī sniegs. 

FOTO: Shutterstock.com

Pūtīs lēns līdz mērens dienvidu puses vējš, un mūsu reģionā saglabāsies janvārim neraksturīgi augsta gaisa temperatūra.

Pirmdien daudzviet līs, pēcpusdienā austrumu rajonos gaidāms arī slapjš sniegs un sniegs. Naktī nokrišņi mazināsies, tomēr otrdienas no rītā jauna nokrišņu zona lielākajai daļai valsts nesīs lietu un slapju sniegu, kas daudzviet ar pārtraukumiem turpināsies līdz pat nedēļas vidum. Atsevišķos rajonos, galvenokārt valsts austrumos, izveidosies arī neliela sniega sega, tomēr tā bieži saplaks, jo gaisa temperatūra dienā teritorijas lielākajā daļā saglabāsies virs 0°, vietām piekrastē gaiss iesils līdz pat +4…+6°, un arī naktīs termometra stabiņš tikai īslaicīgi noslīdēs zem 0° atzīmes. Pārsvarā pūtīs lēns līdz mērens dienvidu puses vējš.

Reklāma
Reklāma

Piektdien virs Zviedrijas dienvidu daļas izveidosies jauns un aktīvs ciklons, kura ietekmē teju visā Latvijā pastiprināsies vējš un daudzviet gaidāms sniegs, slapjš sniegs. Snigšana vietām turpināsies arī naktī uz sestdienu, tomēr dienas laikā sniega sega daudzviet saplaks. Brīvdienās piekrastes rajonos dienvidrietumu, rietumu vējš vietām brāzmās pastiprināsies 14-15 m/s. Šībrīža prognozes liecina, ka tikai pēc nākamās nedēļas nogales līdz ar brāzmainu  ziemeļrietumu vēju Latvijā varētu ieplūst nedaudz vēsāks gaiss.