Ar atraktīvu testu iespējams noskaidrot, kāda tieši jūrnieka profesija piemērota jaunietim

Strauji attīstoties jūrniecības uzņēmumiem Latvijā, pieaug pieprasījums pēc vietējiem jūrniecības profesionāļiem. Lai iepazīstinātu jauniešus ar jūrniecības profesijām un studiju iespējām, SIA “LSC” kampaņā “Jūras saimnieks” aicina jauniešus ar interaktīvu testu noskaidrot sev piemērotāko jūrnieka profesiju un iepazīt dzīvi uz kuģa.

Būt jūrniekam ir ne tikai darbs, bet arī dzīvesveids

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Būt jūrniekam ir ne tikai darbs, bet arī dzīvesveids

Uzņēmumā “LSC” 2019. gadā pusotras reizes pieauga tehniskajā pārvaldībā esošo kuģu skaits, kā arī būtiski palielinājās darbinieku -. Jūrnieka profesija Latvijā vienmēr bijusi godājama un pieprasīta, arī uzņēmumā “LSC” no aptuveni 2000 jūrniekiem vairāk nekā puse ir no Latvijas.

“Jūrniecības nozarē Latvijā ir vērojama paaudžu maiņa, tādēļ tiem jauniešiem, kuru tuvinieku lokā nav šīs jomas pārstāvju, tā nereti liekas vilinoša, bet nesaprotama. Lai veicinātu jauniešu izpratni un radītu interesi par jūrniecību, darbu uz kuģa un studiju iespējām, esam izveidojuši virtuālo testu “Jūras saimnieks”,” norāda SIA “LSC” vadītājs Vladimirs Egger.

V. Egger norāda, ka jūrniecībai Latvijā ir senas un stabilas tradīcijas, taču arī nākotnē jūrniecības nozarei ir ievērojams potenciāls. SIA LSC arī turpmāk plānot nodarbināt būtisku skaitu jūrnieku, kā arī vairākus gadus atbalsta talantus -  šajā mācību gadā uzņēmums nodrošināja stipendijas 16 topošajiem jūrniekiem.

Jaunieši aicināti ieiet interneta vietnē jurassaimnieks.lv, izpildīt testu un interaktīvā veidā noskaidrot savu jūrnieka tipu jeb piemērotāko profesiju uz kuģa. Jūrnieka profesija ir aizraujoša un piedāvā labi apmaksātu darbu.

Reklāma
Reklāma