Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta direktore brīdina neuzķerties uz viltus ziņām par jauno koronavīrusu Latvijā

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) direktore Liene Cipule savā "Facebook" kontā dalījusies ar kādu viltus ziņu, kas ceļo sociālajos tīklos, lai cilvēki neuzķertos un Latvijā nesāktos panika.

 

 NMPD direktore Liene Cipule

FOTO: Mammamuntetiem.lv

NMPD direktore Liene Cipule

Nav noslēpums, ka pēdējos gados internetā klejo ar cilvēku viedokli manipulējošas viltus ziņas. Ar vienu no tādā dalījusies arī NMPD direktore Liene Cipule, kura lūdz cilvēkus nedalīties ar šo melīgo informāciju.

Ar apšaubāmu informāciju bagātā "Facebook" lapa "AUMYTESTS.NET" publicējusi vēstījumu, ka nāvējošais jaunais koronavīruss, kas Ķīnā jau prasījis vairākus desmitus cilvēku dzīvību, esot sasniedzis arī Latviju un Cēsīs esot konstatēti pirmie saslimšanas gadījumi.

NMPD direktore Liene Cipule aicina "Facebook" lietotājus nedalīties ar šo viltus ziņu, kas pilnīgi neatbilst patiesībai.


Reklāma
Reklāma

Jauns.lv jau ziņoja, ka vīruss sākotnēji tika konstatēts Ķīnas Hubei provinces galvaspilsētā Uhaņā. Kā uzliesmojuma centrs identificēts jūras velšu un dzīvnieku tirgus. Ķīnā ar jauno koronavīrusu inficējušies jau aptuveni 2000 cilvēku, no kuriem 56 ir miruši.

Inficēšanās gadījumi ārpus Ķīnas ir konstatēti Taivānā, Filipīnās, Taizemē, Japānā, Singapūrā, Vjetnamā, Dienvidkorejā, Saūda Arābijā, ASV, Francijā, Austrālijā un, iespējams, Kanādā.

No portāla Jauns.lv