Daudzviet Latvijā apledojuši autoceļi; izsludināts arī dzeltenais brīdinājums

Šorīt apledojums apgrūtina braukšanu pa atsevišķiem valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem Vidzemē, Latgalē un Kurzemē, brīdina "Latvijas valsts ceļi" (LVC).

 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Apgrūtināti braukšanas apstākļi ir pa Ventspils šoseju no Strazdes līdz Usmai, pa Kandavas - Kuldīgas šoseju, pa Gulbenes - Pļaviņu šoseju, pa Gulbenes - Rēzeknes šoseju, kā arī pa Smiltenes - Balvu ceļu. Pa reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir Alūksnes, Balvu, Gulbenes, Madonas, Rēzeknes un Talsu apkārtnēs.

Slidenos ceļa posmus kaisa ar pretslīdes materiāliem. Lai uzlabotu braukšanas apstākļus, ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas deviņas "Latvijas autoceļu uzturētāja" ziemas dienesta tehnikas vienības.

LVC uzsver, ka autovadītājiem jābūt īpaši uzmanīgiem, izvēloties autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un ievērojot piesardzīgu distanci. Uz ceļiem var veidoties tā saucamais melnais ledus.

Trešdienas rītā Latvijā ir neliels un mainīgs mākoņu daudzums, vietām nelieli īslaicīgi nokrišņi, liecina meteoroloģiskā informācija. Uz ceļiem vietām veidojas apledojums; naktī tas konstatēts valsts ziemeļaustrumu daļā.

Pūš lēns līdz mērens rietumu, ziemeļrietumu vējš, piekrastē brāzmās līdz 16 metriem sekundē. Gaisa temperatūra +1..+6 grādi. Rīgā rīta agrumā maz mākoņu, pūš rietumu vējš 4-9 metri sekundē, gaisa temperatūra +4..+5 grādi. Šāda temperatūra saglabāsies arī dienas laikā.

Reklāma
Reklāma

Maksimālā gaisa temperatūra otrdien Latvijā bija +6..+8 grādi, un 17 novērojumu stacijās tika pārspēts 21.janvāra siltuma rekords.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs visā piekrastē, tai skaitā galvaspilsētā, izsludinājis dzeltenā līmeņa brīdinājumu par lielu vēju. Ziemeļrietumu vējš brāzmās pastiprināsies līdz 11-16 metriem sekundē, piekrastē - līdz 17-22 metriem sekundē, prognozē sinoptiķi.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 21.janvārī bija +19 grādi Itālijā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz otrdienu -16 grādi Skandināvijas ziemeļos.