Francijā 36 gadus jaunai sievietei amputē abas pēdas menstruālās piltuves dēļ

Francijā kādai trīs bērnu mātei nācies amputēt abas pēdas pēc tam, kad viņa piedzīvojusi infekciju menstruālās piltuves dēļ. 36 gadus francūzietei Sandrīnei bijis toksiskā šoka sindroms no menstruālās piltuves.

 

Ilustratīvs attēls. (Foto: Pixabay)

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Ilustratīvs attēls. (Foto: Pixabay)

Infekcija nonākusi sievietes aknās, plaušās, nierēs un viņa trīs nedēļas pavadījusi slimnīcā intensīvajā aprūpē. Kā norādījuši mediķi, neesot zināms, cik ilgu laiku piltuve atradusies sievietes vagīnā.

Sieviete precīzi neatcerējusies ilgumu, taču norādījusi, ka piltuvi no ķermeņa nav izņēmusi vairākas stundas. Viņai attīstījies toksiskā šoka sindroms. Toksiskā šoka sindromu izraisa toksīni, ko izstrādā cilvēka organismā mītošā baktērija.

Sievietei sākušās spēcīgas sāpes vēderā un viņa nogādāta slimnīcā, kur mediķiem nācies amputēt abas sievietes pēdas un vairākus roku pirkstus, lai apturētu infekcijas izplatīšanos.
 

Lasi arī: 
Mammas, uzmaniet, no kādiem influenceriem ietekmējas jūsu meitas! Melīgas informācijas piemērs  
 

Toksiskā šoka sindroms ir reta, bet dzīvību apdraudoša saslimšana. Katru gadu Lielbritānijā novēroti aptuveni 40 toksiskā šoka sindroma gadījumi. Tikmēr ASV tie esot vairāk nekā 12 tūkstoši gadījumu gadā.

Toksiskā šoka sindroms tiek saistīts ar tamponu lietošanu. Trīs ceturdaļās toksiskā šoka sindroma gadījumos sievietes bija lietojušas tamponus.

Reklāma
Reklāma

Menstruālās piltuves, kas tiek izgatavotas no silikona ātri vien gūst popularitāti un tiek izmantotas kā alternatīva tamponiem, kas tiek ievietota vagīnā, lai savāktu menstruālos izdalījumus.

Tomēr kā vēsta publikācijas autors “Daily Mail”, tamponi un piltuves var radīt risku, jo tampona šķiedras veicina bakteriju veidošanos, bet lietojot piltuves dzimumorgānos piekļūst gaiss, kas arī veicina bakteriju rašanos.

Kā norāda speciālisti, piltuvju ražotāju informācija par to lietošanas ilgumu un katrai sievietei atbilstošāko izmēru esot nepietiekama. 


 

No portāla Jauns.lv