Bīstamais Vuhaņas vīruss konstatēts ne tikai Ķīnā, bet nu jau arī ASV

Ķīnā apstiprināti vēl divi nāves gadījumi, ko izraisījis jaunais koronavīruss, un tādējādi šī infekcija jau izraisījusi sešu cilvēku nāvi, otrdien paziņojušas veselības aizsardzības sistēmas amatpersonas. Arī ASV apstiprinājušas pirmo inficēšanās gadījumu ar nezināmo vīrusu, ziņo raidorganizācija CNN.

 

 

Foto no CNN.com

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto no CNN.com

Inficētais ir kāds vīrietis, kurš ir uzturējies Vuhaņas pilsētā, ko uzskata par vīrusa izplatības centru. Ar vīrusu Āzijā jau inficējušies vairāki simti cilvēku, bet seši ir miruši.  

Pastāv aizdomas, ka Ķīnā vēl 27 pacienti ir inficēti ar jauno vīrusu, taču tas vēl nav apstiprināts. Šie iespējamās inficēšanās gadījumi konstatēti vairākās citās provincēs, tostarp Guandunā, Sičuaņā, Juņnaņā, Džedzjanā, Aņhui un Hainaņā.

Vīrusa izraisītā pneimonija izplatās laikā, kad Ķīnā sākas noslogotākais ceļošanas periods, miljoniem cilvēku dodoties ar vilcieniem un lidmašīnām pavadīt mēness kalendāra Jaunā gada brīvdienas.

Vuhaņā varasiestādes ieviesušas pārvietošanās ierobežojumus un liegušas pilsētu atstāt tūristu grupām. Savukārt ceļu policija veiks nejaušas pilsētā iebraucošo un no tās izbraucošo privāto spēkratu pārbaudes, lai pārliecinātos, ka tajos netiek pārvadāti dzīvi mājputni vai savvaļas dzīvnieki.

Oficiāli apstiprināto saslimušo skaits 2020.gada 21. janvārī  (CNN.com)

Varasiestādes pieprasījušas ik dienu dezinficēt sabiedriskā transporta līdzekļus.

Ķīnas eksperti ir paziņojuši, ka jaunais noslēpumainais koronavīruss ceļo no cilvēka uz cilvēku, un tas dod iespēju tam straujāk izplatīties.

Pasaules veselības organizācija Ženēvā pavēstījusi, ka trešdien sasauks ārkārtas komitejas sanāksmi, lai noteiktu, vai šis uzliesmojums būtu pasludināms par globālu veselības krīzi.

Reklāma
Reklāma

Pilsētas lidostās, dzelzceļa stacijās un autoostās izvietoti infrasarkanās gaismas termometri, lai identificētu iespējamos inficētos.