"Fredo, lūdzu, piedod, ka tevi nenosargājām" - brīvprātīgo dēļ patversmē "Ulubele" miris suns

Dzīvnieku patversme "Ulubele" sociālajā tīklā "Facebook" paziņojusi, ka brīvprātīgo palīgu neapdomības un muļķības dēļ miris viens no patversmes iemītniekiem - suns Fredo, kurš "Ulubelē" dzīvojis kopš 2007.gada.

 

Facebook / Dzīvnieku patversme Ulubele

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Facebook / Dzīvnieku patversme "Ulubele"

Pagājušajā svētdienā patversmi apmeklējis ievērojams skaits brīvprātīgo un ekskursantu. "Acīmredzami pietiekams daudzums ir dzīvniekiem nevēlami un pat dzīvībai bīstami," norāda patversmē.

Tāpat patversmē norāda, ka, izejot instruktāžu un parakstot brīvprātīgā līgumu, ikviens apņemas pastaigas laikā nebarot, nedresēt, neķemmēt un nesatraukt dzīvniekus. Arī patversmes teritorijā apmeklētājiem barot vai pacienāt ir kategoriski aizliegts, turklāt par to atgādina brīdinājuma zīmes. 



"Tas nav joks vai patversmes untums – tā stingra prasība! Taču ir cilvēki, kuri uzskata, ka patversmes noteikumi nav rakstīti viņiem," norāda "Ulubele". "Fredo nomira cilvēku stulbuma dēļ. Cīsiņu, cepumiņu, pīrādziņu, kauliņu paslepus barotāji! Ziniet, ka NEVIENS dzīvnieks patversmē necieš badu! Jūsu pārprastās “līdzjūtības” dēļ diemžēl mirst dzīvnieki."

Fredo "Ulubelē" dzīvojis kopš 2007.gada. Pēdējos 2 gadus veterinārārsti viņam bija noteikuši īpašu barošanas režīmu. "Fredo, tāpat kā daudzi patversmes suņi attieksmē pret ēdienu bija tā saucamais "putekļu sūcējs", kurš priecīgi apēdīs jebko, ko viņam piedāvās. Tā bija viņa īpatnība, kas kļuva liktenīga dēļ muļķiem, kuriem šķiet svarīgi “personīgi palutināt” patversmes nabadziņus," lasāms ierakstā.

Kopā ar Fredo patversmē mitinājusies arī viņa suņumāsiņa Liza, kura tagad palikusi viena.

Ulubele atgādina, ka patversmes noteikumi ir jāievēro: "Ja to nespējat, nebrauciet un neapdraudiet dzīvniekus! Viņiem jūsu apmeklējums diemžēl var beigties letāli! Par noteikumu neievērošanu patversmei ir tiesības anulēt brīvprātīgā apliecību un noteikumu pārkāpējus izraidīt no patversmes teritorijas."

Reklāma
Reklāma

 


No portāla Jauns.lv