Pavērsiens Lietuvā mīklaini pazudušās meitenītes lietā: policija izveido pirmo fotorobotu

Lietuvā vērienīgi policijas spēki turpina intensīvi meklēt Viļņā, iespējams, pazudušu 11-12 gadus vecu meiteni. Tagad Lietuvas policija izveidojusi pirmo fotorobotu un aicina atpazīt tajā redzamo personu.

 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Policija precizē - fotorobotā redzamais cilvēks nav aizdomās turamais. Tā ir persona, kuras rīcībā varētu būt nozīmīga informācija šajā lietā. Iespējamā nozieguma sakarā pagaidām netiek atmesta neviena versija un rūpīgi izskatītas tiek visas - sākot no nepatiesas informācijas līdz bērna nolaupīšanai.

Jauns.lv jau ziņoja, ka Lietuvas galvaspilsētā sacelti kājās pastiprināti policijas spēki, un likumsargi jau kopš vakarvakara meklē mīklaini pazudušu 11-12 gadu vecu meiteni. Viņa, iespējams, ievilkta svešā auto un aizvesta nezināmā virzienā.

Puikas redzējuši, kā vīrietis auto bagāžniekā ievelk meiteni
Trešdienas, 15. janvāra, vakarā ap 19:15 Viļņas policija saņēma zvanu, ka Lietuvas galvaspilsētā, netālu no TV torņa, ir nolaupīts bērns. Policijai piezvanījis vīrietis, kurš informējis, ka pie viņa pienākuši divi apmēram 11 gadu veci puikas, kuri teikuši - viņi redzējuši, kā kāds nepazīstams vīrietis mašīnā ievilcis 11-12 gadu vecu meiteni un aizbraucis. Meitene esot pretojusies, taču ielikta auto bagāžas nodalījumā. Pēc bērnu teiktā, mašīna bijusi zelta vai sudraba krāsā, nezināmas markas, ar dzeltenu numurzīmi (nav skaidrs, vai tas bijis taksometrs, vai ārzemju numurs).

Lietuvas ziņu portāls lrt.lt sazinājies ar Viļņas iedzīvotāju Rūtu, kuras dēls ir viens no puikām, kurš redzējis iespējamo meitenes nolaupīšanu. Pēc viņas bērna teiktā, meitene viena pati sēdējusi šūpolēs, kad vīrietis maskā izkāpis no auto un viņu saķēris. "Viņa mēģināja pretoties, mēģināja kliegt. Viņš meiteni iebāza bagāžniekā, aizlīmēja viņai muti, un viss. Pēc tam aizbrauca," Rūta portālam lrt.lt pārstāsta sava dēla teikto. Savam dēlam viņa tic un noraida aizdomas, ka puisēns, iespējams, nestāsta patiesību.

Momentā tika mobilizēti lieli policijas spēki, meklēšana notika visu nakti, tika pārbaudītas videonovērošanas kameras, lūgti atsaukties aculiecinieki, taču pagaidām bez rezultātiem. Policija izplatīja paziņojumu, ka Karolinišķu mikrorajonā Viļņā, iespējams, pazudusi meitenīte. Tika pārbaudītas visas automašīnas, kas līdzinās zēnu aprakstītajai.

 


 

Reklāma
Reklāma

 Pārlūko lielu skaitu videokameru, aicina atsaukties cilvēkus
Jau trešdienas vakarā tika izplatīts aicinājums atsaukties vecākus, kuriem varētu nebūt zināma viņu bērnu atrašanās vieta

Vienlaikus policija saņēmusi zvanus no simtiem cilvēku, un šobrīd visa informācija tiek pārbaudīta un apkopota.

"Palīgā pieaicināti arī Lietuvas kriminālpolicijas biroja darbinieki, notiek sadarbība ar citām institūcijām. Pārlūkots liels skaits videokameru ierakstu no dažādām pilsētas vietām, materiāli tiek analizēti un salīdzināti ar esošajiem datiem," Viļņas policija norāda sociālajā tīklā "Facebook".

Kā ziņu pastāstījis Policijas departamenta preses sekretārs Ramūns Matonis, līdz šim iegūtā informācija neļauj nedz apstiprināt, nedz noliegt, ka informācija par meitenītes nolaupīšanu bijusi patiesa.

Pēc viņa teiktā, runa ir par nestandarta situāciju, kad tiek izskatītas visas iespējamās versijas, sākot no bērna nolaupīšanas līdz nepatiesas informācijas sniegšanai.

Matonis aicinājis sazināties ar policiju "ikvienu, kurš vakar vakarā Viļņā, 13.janvāra ielas rajonā, iespējams, manījis kaut ko aizdomīgu, pastaigājoties, vedot ārā suni vai vienkārši skatoties pa logu, pat ja cilvēkiem tas nav šķitis svarīgi".

Uz notikušo nekavējoties reaģēja arī autovadītāji - sociālajā tīklā "Facebook" tika izveidota īpaša grupa, kas aicināja šoferus iesaistīties meklēšanā. Vienlaikus cilvēki aicināti neizplatīt internetā tādu informāciju, kas varētu nākt par labu iespējamajam nolaupītājam.
 

No portāla Jauns.lv