Populārākie zēnu un meiteņu vārdi Jūrmalā 2019. gadā

Pagājušajā gadā Jūrmalas pilsētas Dzimtsarakstu nodaļā reģistrēti 973 jaundzimušie – par 94 bērniem vairāk nekā gadu iepriekš. Jūrmala ir deklarētā dzīvesvieta 548 pērn dzimušajiem bērniņiem, tas ir par 44 jaundzimušajiem vairāk kā 2018. gadā.

FOTO: Shutterstock.com

Jūrmalas pilsētas Dzimtsarakstu nodaļā 2019. gadā reģistrēti 973 jaundzimušie – 473 meitenes un 500 zēni. Populārākie Jūrmalā reģistrēto jaundzimušo vārdi meitenēm ir Emīlija, Amēlija, Mia un Alise, zēniem – Markuss, Roberts, Olivers, Emīls un Marks. Jūrmalā reģistrēti arī četri Jāņi un viens Namejs.

Pagājušajā gadā bērna piedzimšanas pabalsts jūrmalniekiem palielināts no 285 uz 500 eiro par katru bērnu. Arī 2020. gadā šis pabalsts ir 500 eiro. Pabalstu piešķir bērna vecākam, aizbildnim vai adoptētājam, kam dzīvesvieta ir deklarēta Jūrmalas pilsētā vairāk nekā sešus mēnešus pirms bērna piedzimšanas. Arī jaundzimušajam ir jābūt deklarētam Jūrmalā. Pabalstu 500 eiro apmērā var pieprasīt sešu mēnešu laikā no bērna dzimšanas dienas, adopcijas vai aizbildnības nodibināšanas dienas. Lai saņemtu 500 eiro pabalstu, jāiesniedz iesniegums Labklājības pārvaldē vai Dzimtsarakstu nodaļā, vai Dzīvokļu nodaļā, uzrādot personu apliecinošu dokumentu.

Reklāma
Reklāma

Jūrmalas pilsētā esošā slimnīca ir viena no populārākajām Latvijā, kuru mazuļa sagaidīšanai izvēlas arī ģimenes no citām Latvijas pilsētām un arī no tuvējām kaimiņvalstīm. Jūrmalas slimnīcas Dzemdību nodaļā 2019. gadā piedzimuši 1694 bērni, tostarp septiņi dvīņu pāri. Jūrmalas slimnīca pieņemto dzemdību skaita ziņā ieņem otro vietu valstī, slimnīcā diennaktī tiek pieņemtas vidēji piecas dzemdības. Visvairāk dzemdību 2019. gadā pieņemts 30. janvārī – šajā dienā pasaulē nākuši 14 bērniņi.

Pērn Jūrmalas slimnīca saņēma Latvijas Ārstu savienības apbalvojumu “Gada slimnīca”, tai ir piešķirts statuss “Mazulim draudzīga slimnīca”.