No šodienas braukšana vilcienos un reģionālo maršrutu autobusos būs dārgāka

Autotransporta direkcija ziņo, ka no 15. janvāra reģionālo maršrutu autobusos biļetes cena pieaugs par 10 centiem, bet vilcienos – par 10 vai 20 centiem. Cenu izmaiņas ir atkarīgas no reģiona.

Vilciena biļešu cena joprojām zemākā Baltijā

FOTO: Shutterstock.com

Vilciena biļešu cena joprojām zemākā Baltijā

Vienlaikus braucieniem vilcienos tiks palielināts atlaižu klāsts, tajā skaitā kļūs lētākas internetā iegādātās biļetes. Elektroniski pārdotajām viena brauciena biļetēm, kas maksā vismaz 2,10 eiro, tiks piemērota atlaide 10% apmērā. Savukārt e-biļetēm, kas maksā mazāk par 2,10 eiro, atlaide saglabāsies 5% apmērā. E-biļešu atlaide tiek piemērota arī biļetēm, kurām jau ir citas atlaides, tai skaitā "3+" ģimenes biļetei ar 50% vai 90% atlaidi, biļetei turp un atpakaļ un bagāžas biļetei turp un atpakaļ

Gan starppilsētu, gan vietējās nozīmes maršrutos maksa par braucienu autobusā pieaugs par 10 centiem, savukārt vilciena biļetes cena A un B zonas robežā palielināsies par 10 centiem, bet, braucot tālākos posmos, tā pieaugs par 20 centiem. Pasažieriem arī turpmāk būs iespēja iegādāties abonementa biļeti, maksājot par braucienu lētāk – braucienam autobusos tā nodrošina atlaidi 10%, 15%, 20% apmērā, bet vilcienā atlaidi var saņemt līdz pat 46% apmērā. Iedzīvotāji, kuri abonementa biļeti būs iegādājušies pirms 15. janvāra, varēs to izmantot līdz derīguma termiņa beigām.

Autotransporta direkcijas valdes priekšsēdētājs Kristiāns Godiņš uzsver, ka, salīdzinot biļetes cenas Latvijā ar Lietuvu un Igauniju, Latvijā brauciens gan vilcienos, gan autobusos pēdējo gadu laikā ir bijis vislētākais. Bet arī tagad, paceļot cenas, biļetes cenas Latvijā joprojām būs zemākas nekā kaimiņvalstīs.

Pēdējo gadu laikā ir palielinājušās izmaksas, kas saistītas ar sabiedriskā transporta pakalpojumu nodrošināšanu, tajā skaitā pieaudzis atalgojums autobusa vadītājiem, palielinājušās transportlīdzekļu uzturēšanas un apkopes izmaksas, kā arī izmaksas par degvielu. Plānots, ka pārvadātāju izdevumi par degvielu šogad pieaugs vēl vairāk sakarā ar akcīzes nodokļa paaugstināšanu no šā gada 1. janvāra.

Reklāma
Reklāma