Kafejnīca īpaši aicina ar krūti barojošās māmiņas ienākt un atpūsties

Dažādās pasaules vietās un valstīs joprojām turpinās nikni strīdi par to, vai zīdīt bērnu publiskā vietā ir pieklājīgi vai tieši otrādi - aizskar apkārtējo jūtas? 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

No klusas nīšanas un aprunāšanas aiz muguras līdz atklātiem publiskie strīdiem un apvainojumiem - to visu piedzīvo sievietes, kas publiskās vietās baro bērnus ar krūti. Daļa sabiedrības uzskata, ka atkailināt krūti zīdīšanas laikā ir nepiedienīgi un piedauzīgi. Galu galā to taču var darīt kaut kur maliņā, tā, lai neviens neredz.
 

Lasi arī: Krūtis ir domātas bērna zīdīšanai, nevis vīriešu pavedināšanai". Sabiedrības attieksmi maina fotogrāfe un māte Reka  

Vienlaikus notiek arī pretēja viedokļa popularizēšana - ēšana ir dabiska. Mēs ēdam kafejnīcās un neslēpjamies no citiem. Arī bērna zīdīšana ir bērna ēšanas process, kurā nav nekā apkaunojoša un slēpjama. 
"Ienāc, iedzer tasi tējas vai kafijas, atvelc elpu pie mums" - tāds aicinājums izlikts kādā  kafijas un vīna bāra logā Sidnejā, Austrālijā, aicinot ienākt mammas, kurām vajag pabarot bērniņu. 

Reklāma
Reklāma

Ideja aizgūta no līdzīga uzraksta, ko saimniece redzēja kādā Lielbritānijas kafejnīcā. 


 

Avots: Independent.com