Divas albīnas māsiņas kļuvušas par pieprasītām modelēm. Foto un video

Aselai un Kamilai Kalaganovām ir 12 gadu starpība un viņas ir albīnas. Viņas ir dzimušas Kazahstānā un nu savā dzimtenē ir pieprasītas modeles. 

Māsām Aselai un Kamilai no Kazahstānas ir 12 gadu starpība, un nu viņas ir kļuvušas par pieprasītām modelēm. Ekrānšāviņa video.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Māsām Aselai un Kamilai no Kazahstānas ir 12 gadu starpība, un nu viņas ir kļuvušas par pieprasītām modelēm. Ekrānšāviņa video.

Šobrīd Kamilai ir 2 gadi un māsai Aselai - 14. Viņu brālim Aldiairam (Aldiyar) ir astoņi gadi, taču viņa izskats Kazahstānai ir visai ierasts.

"Daudzi cilvēki nezina, kas ir albīnisms, un ir pārsteigti, mūs ieraugot," stāsta Asela. 

Kad piedzima Asela, viņas māte Aimaņa (38 gadi), bija pārsteigta: "Kad dzima mans pirmais bērns - Asela - ģenētika pie mums, Kazahstānā, vēl nebija tik labi attīstījusies, kā tas ir tagad. Pat ārsti bija šokēti, un domāja, ka meitas tēvs ir krievs". Pārsteigums par tik ļoti atšķirīgo bērnu esot bijis liels, taču laika gaitā māte atklājusi, ka viņas pašas senčos kādreiz ir bijuši albīni.

Modeles karjerai Asela pievērsās, kad viņai bija 10 gadi, savukārt mazā māsa, kurai ir 2 gadi, sabiedrībā izraisījausi plašāku interesi. 

 

Reklāma
Reklāma

Albīniem ir jāizvairās no tiešiem saules stariem, un šim nolūkam Asela lieto ne vien saules aizsargkrēmu, bet bieži arī saulessargu. Lai pārrunātu albīniem raksturīgās problēmas, mamma Aselu ir mudinājusi uzturēt kontaktus ar citiem albīniem bērniem pasaulē, un Asela šo padomu ir ņēmusi vērā.