Brokastīs svētku omlete

Garša, ko izbaudīsi. Recepti iesaka grāmatas "Ar uzturu uz tu" autore Alise Kindzule un žurnāls "OK!".

Ja uz tavas virtuves palodzes jau rotājas sīpolloki, rotā ar tiem omleti!

FOTO: Shutterstock.com

Ja uz tavas virtuves palodzes jau rotājas sīpolloki, rotā ar tiem omleti!

 

Sastāvdaļas:

  • 4 olas
  • 100–150 g ķiršu tomātu, sagrieztu mazos gabaliņos
  • 100 g svaigas paprikas (labāk dzeltenu, oranžu vai zaļu, lai omlete būtu krāsaināka), iztīrīta, sagriezta mazos kubiņos aptuveni 150 g rīvēta siera (pēc izvēles)
  • 100 g marinētu gurķīšu (pēc izvēles, pikantumam)
  • aptuveni 150 ml piena
  • 2 pilnas saujas spinātu lapu (ar rokām saplūkātas)
  • 30 g nomizota sarkanā sīpola, sagriezts plānās strēmelītēs
  • ¼ tējkarotes kaltēta timiāna
  • ¼ tējkarotes kaltēta bazilika
  • ¼ tējkarotes kaltētu vai svaigu diļļu
  • sāls – pēc garšas
  • maltie pipari – pēc garšas
  • 20 ml olīveļļas cepšanai

 

Dekorēšanai:

svaigas vai kaltētas dilles, ¼ tējkarotes
riekstu un sēklu maisījums salātiem

Reklāma
Reklāma

 

Gatavošana:

  • Bļodā sakuļ olas ar visām garšvielām.
  • Pannā sakarsē eļļu, pievieno sīpolus, tomātus, papriku, marinētus gurķus un sautē uz vidējas liesmas 7–10 minūtes.
  • Pievieno sakultās olas, spinātu lapas, pienu, samaisa. Lēni sautē uz vidējas liesmas aptuveni 5 minūtes.
  • Kad omlete daļēji sabiezējusi, pievieno rīvētu sieru un samaisa. Pasautē vēl kādu minūti, lai siers izkūst.
  • Pasniedz dekorētu ar dillēm un riekstu un sēklu maisījumu. Labu apetīti!