Ziemas naktis Zoo, telpaugu maiņas punkts, ekskursijas muzejos. Brīvdienu izklaides ģimenēm

Foto no izrādes Dāsnumātika

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto no izrādes "Dāsnumātika"

RIBOCA2 darbnīcu ciklā tēma SNIEGAVĪRI
11. janvārī Rīgas Starptautiskās laikmetīgās mākslas biennāle (RIBOCA) sadarbībā ar Kalnciema kvartāla Galeriju un Privāto sākumskolu “Domdaris” aicina iepazīt Baltijas lielākā laikmetīgās mākslas biennāles tapšanas aizkulises, kā arī iesaistīt bērnus, tīņus, seniorus, skolotājus, studentus un jebkurus citus interesentus neparastās nodarbēs.  
Janvāra darbnīcas notiks bērnu vadībā, kas padara šīs norises atšķirīgas un ļauj ieraudzīt tēmu aktualitāti no jaunās paaudzes perspektīvas, taču darbības plāns un saturs izveidots kopīgi ar privātās sākumskolas “Domdaris” pedagogiem. Pirmo darbnīcu vadītāja ir vizuālās mākslas pasniedzēja, tēlniece un teātra scenogrāfe Līva Puļķe.
Janvāra darbnīcu tēma: SNIEGAVĪRI.  Sniegavīru veidošanas darbnīcas tēma savu iedvesmu smēlusies lietuviešu mākslinieka Augustas Serapinas un Sāras Ortmeijeres (Vācija) darbos, kas vienlaikus aktualizē arī globālās sasilšanas tematu. 
Darbnīcas notiks Kalnciema kvartāla galerijā (Kalnciema ielā 35, Rīgā) līdz pat 9. maijam, katru sestdienu darbnīcas atvērtas no plkst. 11.00 līdz 14.00 un dalība tajā ir bez maksas. Visi nepieciešamie materiāli tiks nodrošināti. 


Bezmaksas telpaugu apmaiņas punkts 
11. janvārī tirdzniecības centrā "Rīga Plaza" darbosies bezmaksas augu apmaiņas punkts. Augus varēs ne tikai apmainīt, bet arī atstāt – nemainot pret kādu citu. Pasākuma rīkotāji mudina visus telpaugus pirms nešanas uz augu maiņas punktu rūpīgi pārbaudīt, lai nav tā, ka telpaugi tiek atnesti ar slimībām vai kaitēkļiem. Dalība augu apmaiņas punktā ir bez maksas. Augu apmaiņas punkts atradīsies "Rīga Plaza" inovāciju stendā.


No ziemeļbrieža līdz bronzas vainagam 
11. janvārī Latvijas Nacionālā vēstures muzejā plkst. 12.00  nodarbība “No ziemeļbrieža līdz bronzas vainagam”  un uz to aicinātas ģimenes ar 5-10 gadus veciem bērniem. Tā būs pirmā nodarbība jaunajā ciklā “Zīmē vēsturi muzejā!”. Šoreiz gida vadībā varēs iepazīt Latvijas senāko vēsturi no akmens laikmeta līdz dzelzs laikmeta beigām. Vēstures zīmēšanas stundas arī turpmāk notiks reizi mēnesī. Katra nodarbība būs tematiski atšķirīga un norisināsies citā muzeja ekspozīcijas daļā. Ekskursijas laikā no aplūkoto eksponātu vidus būs jāizvēlas vismaz trīs, kurus mazie pēc sava prāta un patikšanas varēs atainot uz papīra lapas.


Nacionālajā bibliotēkā izrāde “Dāsnumātika”
12. janvārī plkst. 15.00 Latvijas Nacionālās bibliotēkas Ziedoņa zālē klausītāji laipni gaidīti uz “Zīmējumu teātra” izrādi “Dāsnumātika”. Tā ir muzikāla zīmējumu izrāde visai ģimenei un priecē skatītājus ar dziesmām, zīmējumiem un mācību par dāsnumu. 
Izrādes pamatā ir Čārlza Dikensa stāsts “Ziemassvētku dziesma”, bet tā darbība šoreiz pārcelta uz skolas klasi. Tā ir garu un eņģeļu skola, kurā skolotāja iepazīstina visus ar mācību priekšmetu “Dāsnumātika”, aicinot kļūt devīgiem, labestīgiem un līdzjūtīgiem. „Dāsnumātiku” raksturo vizuāli spilgta, viegli uztverama valoda, kas ir vienlīdz saprotama un saistoša gan bērniem, gan pieaugušajiem. Izrādē tiek daudz zīmēts uz tāfeles. Biļetes „Biļešu paradīzes” kasēs.

Reklāma
Reklāma


“Ziema Rīgas un rīdzinieku dzīvē laikiem pāri” Rīgas vēstures un kuģniecības muzejā 
Svētdien, 12. janvārī, RVKM aicina uz Ģimenes dienu “Ziema Rīgas un rīdzinieku dzīvē – laikiem pāri”. 
Programmā – plkst. 12.00 un 15.00 ekskursija bērniem kopā ar pieaugušajiem „Ziema un dzīve Rīgā pirms laiku laikiem – priekšmetu liecības un vēsturnieku atklājumi”, no 11.00 līdz 17.00 Kolonnu zālē radošās darbošanās vieta bērniem kopā ar vecākiem „Domā, izdomā, zīmē, būvē!”
 Pulksten 12.00 un 15.00 uz ekskursiju „Ziema un dzīve Rīgā pirms laiku laikiem – priekšmetu liecības un vēsturnieku atklājumi” bērnus kopā ar pieaugušajiem gaidīs muzeja pedagoģe, vēsturniece Irēna Strēle. Ekskursijas dalībnieki dosies ceļojumā “cauri laikiem”, iepazīstot rīdzinieku sadzīvi, akcentējot ziemas sezonas specifiku, no aizvēstures līdz 20. gadsimta sākumam. 
 No 11.00–17.00 Kolonnu zālē bērniem kopā ar vecākiem tiek piedāvāta radošās darbošanās vieta “Domā, izdomā, zīmē, būvē!”, kas paredzēta ģimeniskam kopā darīšanas priekam. Tur būs iespēja ekskursijā un muzeja apskatē gūtās emocijas un zināšanas izteikt krāsojot, zīmējot, kā arī “trenēties” seno rīdzinieku mājokļu būvē.
Ģimenes dienas apmeklējums - ar muzeja ieejas biļeti, pirmsskolas vecuma bērniem un daudzbērnu ģimenēm ar "3+ Ģimenes karti" – brīva ieeja.                 


Ziemas naktis Rīgas Zoo
Vēl līdz 26. janvārim mierpilnā noskaņā un tumsas aizsegā var apskatīt Rīgas Zoo dzīvniek ģimeņu vakara dzīvi. No plkst. 16 līdz 19 biļetes cena 3 eiro. Iekštelpu ekspozīcijas būs atvērtas līdz plkst. 20.00. Pa zoodārza takām varēs pastaigāties līdz plkst. 21.00. Piektdienās, sestdienās un svētdienās plkst. 18.00 bezmaksas ekskursija gida pavadībā "Dzīvnieki tēlu labirintos". Pašā zoodārza centrā pie ugunskura varēsiet sasildīties un piknikot ar līdzpaņemtiem cienastiem.